Legendarni Gobi zaključil dolgo nogometno kariero


sebastjan_gobec_nogometPo kar 18 letih kariere se je Sebastjan Gobec odločil zaključiti svojo športno pot. Večletni kapetan celjskega prvoligaša je za rumeno-modre zbral 488 nastopov, pri čemer je dosegel 37 zadetkov.

Bočni branilec je na članski tekmi prvič zaigral leta 1997, ko še ni bil povsem polnoleten. Razen polsezonske avanture v Belgiji je bil vseskozi član celjskega kolektiva, kjer bo deloval tudi v bodoče.

Ob slovesu je nogometaš, ki je dvakrat nastopil tudi za člansko reprezentanco, dejal naslednje: “Nobeno slovo ni lahko, še posebej v mojem primeru, ko sem bil del tega kluba skoraj dve desetletji. V tem času je postal nogometni klub Celje moja družina. Z njim sem preživljal lepe in malce manj lepe trenutke, vseeno pa ob pogledu na preteklost v mojih mislih ostajajo le čudoviti trenutki. Večno bom hvaležen vsem, s katerimi sem v tem času delal. Trenerjem, soigralcem, predsednikom, direktorjem ter ostalim članom kluba. Še posebej lepo bi se rad zahvalil moji partnerki Oliveri, sinovoma Stianu ter Luki, vsem mojim sorodnikom, prijateljem ter znancem. V vseh teh letih ste mi pomagali zgraditi nbso online casino reviews čudovito zgodbo, ki bo ostala še dolgo zapisana v zgodovini našega kluba ter tudi slovenskega nogometa. O slovesu sem razmišljal že lani, a sem se nato ob pogovoru z vodstvom kluba ter tudi s trenerjem Simonom Rožmanom odločil, da kariero v malce drugačni vlogi podaljšam še za eno sezono. Nikakor mi ni žal, saj sem bil znova del čudovitega moštva, ki je dihal kot eno. Ta sezona je bila morda najlepša v moji karieri, saj so med vsemi v klubu vladali izjemno dobri odnosi, vse to pa smo nadgradili tudi na igrišču. Vesel sem, da se poslavljam z nasmeškom, saj menim, da smo v tej sezoni konstantno skrbeli za zadovoljstvo naših navijačev. Takšne stvari so v nogometu najlepše, že sedaj pa se veselim novih izzivov ter novih nalog. Vsi, ki ste na kakršenkoli način povezani z nogometnim klubom Celje – iskreno se vam zahvaljujem za vašo podporo in se že veselim, da se vidimo na kakšni tekmi na Areni Petrol. Tokrat pa bom za razliko od minulih let z vami na tribuni držal pesti za naše fante. Hvala, za vselej boste ostali v mojem srcu!“

Več v prispevku NK Celje

polsi-klik-sport