Liga prvakov rokometašev Celja v številkah


Rokometaši Celja Pivovarne Laško so zaključili letošnje nastope v ligi prvakov, v kateri so dosegli kar nekaj presežkov, žal pa ostali brez napredovanja v osmino finala.

Predstavljamo vam številke, ki so zaznamovale letošnjo sezono rokometašev Celja v ligi prvakov.

rkcpl-zlatorogZa rokometaši Celja Pivovarne Laško je letošnja sezona Velux EHF Lige prvakov, v kateri se jim žal ni uspelo uvrstiti v želeno osmino finala. Točkovni izplen je sicer enak prejšnji sezoni, a je bila izenačenost skupine, z izjemo prvih dveh ekip, zelo velika. Za napredovanje pa je Celjanom zmanjkalo tudi nekaj športne sreče, predvsem pa zdravja nekaterih igralcev.

Ne glede na vse tegobe, ki so jih pestile, se je ekipa Tomaža Ocvirka vedno izvrstno borila z vsemi nasprotniki.

To so znali nagraditi tudi gledalci, teh se je na sedmih domačih tekmah v Zlatorogu zbralo kar 31.800. To je drugi največji obisk v zgodovini. V povprečju se je na tribunah Zlatoroga zbralo kar 4.543 gledalcev ali skoraj 800 več kot v prejšnji sezoni (797). Slika teh navijačev in vzdušja je šla v svet v kar 119 TV prenosih tekem našega kluba, vsako tekmo si je bilo namreč v povprečju možno ogledati na kar 8.5 različnih trgih. Skupaj je bilo teh sicer 24, med drugim so bile tekme našega kluba prvič predvajane tudi na ameriškem trgu.

RK CPL z najmlajšim strelcem lige prvakov

tadej-kljun

Vsi skupaj so spremljali in spodbujali najmlajšo zasedbo v letošnjem tekmovanju, ta pa je imela v svojih vrstah tudi najmlajšega strelca elitnega dela tekmovanja, Tadej Kljun (na sliki) je s sedemnajstimi leti namreč v tem tekmovanju dosegel 3 zadetke, najboljši strelec ekipe pa je bil sicer Tilen Kodrin z 48 zadetki. Rokometni klub Celje Pivovarna Laško je odigral že 23. sezono v ligi prvakov (toliko nastopov imata le še dva kluba v Evropi) in 230 odigranih tekmah v tem tekmovanju. Svojevrsten dosežek predstavlja tudi dejstvo, da je generalni sponzor kluba Pivovarna Laško Union z njimi že 30. sezono zapored, sodelovanje pa se bo nadaljevalo tudi v prihodnje.

navijaci-rkcplSicer pa se je v sklopu tekem v Zlatorogu odvijalo tudi mnogo obstranskega dogajanja: fan cona pred dvorano s številnimi otroškimi igrali, na vsaki tekmi je obiskovalce v tej coni zabaval DJ in moderator, godba, mažoretke, plesalci, animacija v avli dvorane in bogata ponudba v njej, klub pa je obiskovalcem ponudil tudi dve novi prodajni mesti in bolj široko gostinsko ponudbo.

V spektaklu zadnje domače tekme s Parizom je bila predstavljena tudi nova navijaška pesem, kot darilo navijaški skupini Florijani, ki prav tako širi dober glas kluba po Evropi.

Nova prodajna mesta v Zlatorogu

Zaradi vsega naštetega v RK CPL v prihodnost gledajo optimistično, predvsem pa sedaj vse misli usmerjajo v domača tekmovanja, kjer obljubljajo borbo za obe domači lovoriki.

rkc_infografika_2019

vit: RK CPL