Luka Janežič nepričakovano ostal brez polfinala


Eden izmed največjih slovenskih adutov na svetovnem prvenstvu v atletiki, Luka Janežič, je ostal brez polfinalnega nastopa v teku na 400 metrov. V svoji skupini je zasedel 6. mesto.

Danes so na svetovnem prvenstvu v atletiki v Londonu potekali težko pričakovani kvalifikacijski teki v disciplini teka na 400 metrov, v kateri je imela Slovenija močno orožje v Celjanu Luki Janežiču. Pričakovanja so bila toliko višja ker je Janežič na zadnjih dveh tekmah pred prvenstvom najprej postal evropski prvak med mlajšimi člani, zatem pa je na mitingu Diamantne lige dosegel še nov državni rekord.

Žal pa se vse ni izšlo po načrtih, saj je eden izmed naših največjih adutov tega svetovnega prvenstva nepričakovano ostal brez polfinala. S časom 46,06 je v svoji kvalifikacijski skupini zasedel šesto mesto, kar je bilo daleč od uvrstitve v polfinale.

Očitno je Janežič plačal davek bolezni, ki jo je staknil tik pred prvenstvom, ko je njegov nastop celo visel v zraku. Imel je namreč visoko vročino in trebušne težave. Sicer je bil njegov cilj uvrstitev najmanj v polfinale, a realno dosegljivo je bilo tudi finale teka na 400 metrov.

Zlahka je s 45,27 zmagal branilec naslova in svetovni rekorder Južnoafričan Wayde van Niekerk, ki velja tudi za enega izmed glavnih favoritov za končno zmago.

*foto: AZS

hoomstock-polsi-klik