Magdeburg tokrat veliko boljši od utrujenih Celjanov


Celjski rokometaši so pripravljalni turnir v nemškem Ilsenburgu zaključili na drugem mestu. V finalu je bil od pivovarjev uspešnejši klub iz Magdeburga, s katerim so se pred dnevi sicer že pomerili.

Tretjeuvrščena ekipe nemškega prvenstva je lahko računala na širši nabor igrelcev, pri Celjanih pa so manjkali Grošelj, Makuc, Vujović in Kljun).

SC Magdeburg : RK Celje Pivovarna Laško 32:21 (15:9)

RK Celje Pivovarna Laško: Ferlin 13/2 obramb, Gaberšek 1 obramba; Silva 6, Šarac 1, Grebenc 1, Poteko 3, Kodrin 2, Marguč 1, Horžen 4, Žabić, Leban 2, Novak, Razgor, Cvetko 1; trener: Tomaž Ocvirk

rokomet_celje_magdburg_2019_avgust_ekipa

Tomaž Ocvirk, trener RKCPL: “Danes se nam je že poznala utrujenost na nekaterih igralnih položajih, kjer nismo imeli možnosti menjav. Tako smo z majhnim številom igralcev igrali štiri tekme v zelo kratkem času, kar pri tekmecih ni bilo tako. Poleg tega smo vsako dopoldne trenirali, saj je to obdobje, ko rezultat ni v prvotnem planu. Na koncu se nam je to poznalo na današnji tekmi, ko smo igrali z ekipo, ki že začenja svoje tekmovanje.

Vseeno je bilo nekaj zadev, ki so bile dobre, druge pa bo potrebno anlizirati in jih v čim krajšem času odpraviti, saj vemo, da se kmalu začne prvenstvo. Imamo še nekaj časa, treningov in tekem. Turneja v Nemčiji je pokazala, da gremo po začrtani poti in da moramo vztrajati, da pridemo do nivoja, ki ga je ta ekipa sposobna.”

*foto: RKCPL

skugor-bralic-intrade-muzejski-trg-klik