Mariborska ekipa s celjskim pridihom blesti na kitajskem malonogometnem turnirju


Ekipa KMN Maribor Ekosen, ki jo sestavljajo trije Celjani, se je v sredo odpravila na dolgo pot proti kitajskemu mestu Shijiazhuang. Tam nastopajo na močnem mednarodnem malonogometnem turnirju, kjer se jim je uspelo uvrstiti v polfinale. 

Matic Lokovšek (Foto: KMN Maribor/Facebook)

Na turnirju moči merijo moštva iz Slovenije, Kitajske, Argentine, Brazilije, Italije, Kameruna in Grčije. Slovenska zasedba, ki jo med drugim sestavljajo Mak Karabegović, Tadej Žagar Knez in Seid Suljkanović iz Celja, še ne pozna poraza. Del moštva, ki je osvojilo prvo mesto v skupinskem delu, je poleg omenjenih tudi Matic Lokovšek, ki prihaja iz celjske okolice.

Slovenci so se na uvodu v tekmovanje znašli v skupini B, kjer so jim nasproti stali trije kitajski predstavniki. Svoj krstni nastop na močnem turnirju je slovenska zasedba opravila z odliko, saj so s kar 7:1 odpravili ekipo Liaoning Province. Zadetki so bili povsem v znamenju celjskih igralcev, kar štirikrat je namreč v polno zadel Žagar Knez, dvakrat Lokovšek in enkrat Karabegović.

Tadej Žagar Knez (Foto: KMN Maribor/Facebook)

Sledil je dvoboj z Ningxia Province, nekoliko zahtevnejšim nasprotnikom, kar je odražal tudi rezultat, ki je po rednem delu znašal 1:1. Zadetek je prispeval Karabegović, sledilo pa je streljanje kazenskih strelov, v katerem so bili uspešnejši Slovenci. Pred skoraj polno dvorano, ki sprejme približno 4000 obiskovalcev, je tako zasedba Maribora ugnala domačo ekipo in si že priigrala preboj med osem najboljših.

Za potrditev prvega mesta v skupini so Slovenci zaigrali še proti ekipi Šanghaja, ki so jo odpihnili z 9:1. Znova so bili v glavni vlogi nogometaši iz knežjega mesta, Žagar Knez je ponovno prispeval poker zadetkov, Karabegović je v polno zadel dvakrat, Suljkanović in Lokovšek pa enkrat.

Seid Suljkanović in Mak Karabegović (Foto: KMN Maribor/Facebook)

Da gre za super ekipo, ki se razume na in izven igrišča, so fantje potrdili tudi s četrtfinalno zmago proti ekipi Jockey Club Mendoza Futsal iz zahoda Argentine.

Južnoameričane so po napetem dvoboju ugnali z 2:1, med strelce pa sta se vpisala Žagar Knez in Lokovšek.

Svoje misli je po tekmi strnil kapetan Karabegović: ”Iskrene čestitke vsem fantom, ki so dali svoj maksimum na terenu. Tekma sama je bila zelo napeta, deležni smo bili umazane igre s strani nasprotnika, ampak smo z borbenostjo in srcem premagali njihov način igranja. Jutri nas čaka nova tekma tako, da se že koncentriramo na novega nasprotnika. Čestitke pa Argentincem za dobro predstavo.”

Jutri se bodo slovenski nogometaši v polfinalu udarili z grško zasedbo.