Janežič, Ratejeva in Renner zmagali na balkanskem prvenstvu


balkaniada 2015Prvi avgustovski vikend je romunski Pitesti gostil atlete držav balkanskega polotoka, ki je dogodek gostil že drugo leto zapored. Na njem so atleti celjskega Kladivarja posegli po kar treh naslovih.

Prvi dan balkanskega prvenstva je kladivarjevec Luka Janežič v teku na 400 m z rezultatom 46,39 osvojil 1. mesto in s tem naslov balkanskega prvaka!

§ § §

Drugi dan je Martina Ratej je z metom, dolgim 59,19 m zmagala in drugouvrščeno Marijo Vučenović iz Srbije pustila krepko za sabo, saj je slednja orodje vrgla 53,91 m.

Martina je o tekmi povedala: »Vem, da sem fizično dobro pripravljena, vsi parametri kažejo na to. Sem se pa do danes zelo lovila tehnično in me veseli, da se rezultat dviguje pred največjo tekmo sezone. Razveseljuje me tudi naslov balkanske prvakinje.«

Trener Andrej Hajnšek je bil z nastopom zadovoljen in povedal sledeče: »Pogoji na tekmi res niso bili dobri, zato je takšen rezultat še toliko bolj razveseljiv. Čez celotno tekmovanje je pihal veter, ki pa se je nenehno spreminjal in oteževal tekmovanje. Je pa Martina pokazala veliko dobrega, stvari, na katerih sva intenzivno delala na treningih zadnji mesec. Z optimizmom pričakujem Svetovno prvenstvo v Pekingu.«

Martinina naslednja tekma je svetovno prvenstvo za člane v Pekingu. Kvalifikacije ženskega meta kopja so 28. avgusta, finale dva dni kasneje, 30. avgusta.

§ § §

Robert Renner je z državnim rekordom v skoku s palico 565 centimetrov pometel konkurenco in izpolnil normo za člansko svetovno prvenstvo.

Robert je začetno višino 520 centimetrov preskočil v drugem poskusu, v drugo pa je bil uspešen tudi na višini 540 cm. Naslednja višina je znašala 565 centimetrov, kolikor znaša tudi norma za nastop na svetovnem prvenstvu v Pekingu. Robert je bil uspešen že kar v prvem poskusu. S tem je popravil tudi lasten državni rekord iz leta 2013, ki je znašal 562 centimetrov.

*na sliki utrinek z odprtja balkaniade; foto: TJ photos Ilian Telkedzhiev

polovicka_celje_klik