Maruša Černjul zaradi zloma roke brez SP v Dohi?


Atletinja celjskega Kladivarja Maruša Černjul si je na treningu skoka v višino zlomila levo roko. Zaradi poškodbe je pod velikim vprašajem njen nastop na svetovnem prvenstvu v atletiki na prostem v Dohi (Katar), ki se začne 27. septembra. Černjulova namreč 4 tedne ne sme obremeniti roke.

Celjska atletinja Maruša Černjul si je na treningu skoka v višino zlomila levo roko potem, ko je po skoku nerodno padla na letvico. Črnjulova je že prestala operacijo, sedaj pa jo čakata dva tedna počitka, štiri tedne pa roke ne sme obremenjevati. To pomeni, da je njen nastop na svetovnem prvenstvu v Dohi, ki bo potekal med 27. septembrom in 6. oktobrom,zelo vprašljiv.

Černjulova je bila v letošnjem letu v odlični formi in je vseskozi stopnjevala rezultate. Marca je tako na evropskem dvoranskem prvenstvu v Glasgowu z osebnim rekordom 191 cm zasedla 10. mesto. Pred slabim mesecem pa je pa je v Celju na prostem v skoku v višino preskočila 1,92 metra, na višini norme za SP (1,94 m) pa je bila dvakrat zelo blizu. Kljub temu jo je ta njen dosežek po svetovnih lestvicah trenutno uvrščal med potnike na SP v Dohi (Katar). A tega se sedaj kot kaže ne bo mogla udeležiti.