Mavrični tek Petrovče 2015: Dogodek, ki je s pisanimi barvami in vrsto nasmehov prinesel mavrico (foto, video)


mavricni2V Petrovčah je v preteklih dneh potekalo že tradicionalno Petrovčevanje, ki zajema bogato športno, kulturno in glasbeno dogajanje. Dogodek, ki združuje različne interese ter starostne generacije je v soboto, 6. junija zaživel v živih barvah, ki so se premikale po ulicah Petrovč. Športno društvo Petrovče je prvič letos organiziralo MAVRIČNI TEK, ki je privabil številne ljubitelje športnega dogajanja in zabave.

sdpO organizatorjih…

Tek je organiziralo lokalno športno društvo, ki je v letošnjem letu doživelo številne spremembe. V društvu deluje mlada, ambiciozna in kreativna ekipa, ki ima rada vedno nove izzive in želi v domačem kraju vzpodbuditi športno udejstvovanje. Ekipa, ki je več mesecev pripravljala vse obveznosti, ki so potrebne za organizacijo tovrstnega dogodka je v soboto prišla na svoj račun in njihovo trdo delo je bilo poplačano z množico tekačev, ki so se udeležili teka in se po koncu pisano obravni poveselili še na zabavi pod šotorom.

Potek Mavričnega teka…

Tek se je pričel ob 15.uri, ko so organizatorji pričeli s sprejemanjem prijav in delitvijo paketov, ki ga je prejel vsak udeleženec in je vseboval majico z logotipom Mavričnega teka ter vrečko s tako imenovano “holi” barvo. Pred pričetkom teka sta zbrane nagovorila športni novinar Peter Kavčič in Jaka Kozmelj. Sledilo je ogrevanje pod šotorom v organizaciji fitnes centra Olimpus iz Žalca, predstavila pa se je tudi zasedba glasbene šole Risto Savin Žalec.

3, 2, 1,…sledil je skupinski štart tekačev, ki so naenkrat v zrak odvrgli barvo in tako postali del pisane mavrice, ki se je vila skozi Petrovče. Skupaj je teklo preko 200 športnih navdušencev, trasa, po kateri je potekal tek pa je bila dolga 4,4 kilometre. Vsebovala je več vmesnih postojank, na katerih so člani Športnega društva Petrovče udeležence obmetavali z barvami. Pripravljena je bila tudi drča, po kateri so se tekači spustili in poligon. Na cilj so vsi tekači, od najmlajšega pa do najstarejšega pritekli nasmejanih in zadovoljnih obrazov. Po teku je sledilo čiščenje na tako imenovani “cealning coni”, kjer je lokalno gasilsko društvo poskrbelo za osvežitev.

mavricnitek

Po teku je sledila zabava z DJ-em, ki je trajala vse do jutranjih ur. Program je vseboval različne nagradne igre ter prenos finala Lige prvakov na velikem platnu.

mavricnitek (2)O prvih vtisih teka smo povprašali predsednika Športnega društva Petrovče, Denisa Kozela, ki je povedal: “S samo izvedbo Mavričnega teka smo lahko več kot zadovoljni. Ob trdem delu, ki smo ga vložili v omenjeni projekt, se nam je na koncu vse poplačalo. Vreme je bilo na naši strani in prišlo je veliko število tekačev, kar je vzpodbudna napoved za prihodnje leto ter za razširjenost športnega udejstvovanja v Petrovčah. Pohvalil bi celotno ekipo, ki je sodelovala pri organizaciji teka, delovali smo kot pravi “team” in vsak član, od prvega do zadnjega je prispeval k celotni izvedbi. Zahvala tudi seveda vsem sponzorjem, ki so na takšen ali drugačen način omogočili izvedbo dogodka. Naslednje leto se vidimo na Mavričnem teku 2016, ki bo še večji, odmevnejši in še bolj pisan.”

Vabljeni tudi k ogledu fotogalerije z dogodka in videoposnetka pričetka teka ter ogrevanja.

S pisanimi športnimi željami, torej v pričakovanju Mavričnega teka 2016…

[simpleviewer width=100% height=700 id=834]

Besedilo: Anja Vasle

Fotografije Jana Petrak Zajc

Video: Anja Vasle

laski-krog2