Med naj atleti minulega leta najbolj vidni Celjani


Atletska zveza Slovenije je razglasila najbolje atlete pretekle sezone. Nagrade so prejeli najboljši trije atleti in atletinje pretekle sezone v petih starostnih kategorijah, izjemno lepo število nagrajencev jih prihaja iz Atletskega kluba Kladivar Celje!

Tako kot že leta 2015 je nagrado za najboljšega atleta prejel skakalec s palico Robert Renner, ki je v minuli sezoni na evropskem prvenstvu skočil do brona. Na drugo mesto se je uvrstil sprinter Luka Janežič

Pri ženskah so kladivarjevke posegle po drugem in tretjem mestu, ki sta ga osvojili kopjašica Martina Ratej in skakalka v višino Maruša Černjul. 

Priznanja tudi pri mlajših kategorijah
 
Med mladinci in mlajšimi mladinci je Jan Kokalj postal naj atlet, Denis Babič in Eva Pepelnak sta bila drugouvrščena med mlajšimi mladinci, Gašper Plevčak pa je bil drugi med pionirji.
 
Milan Kranjc, ki ne bo več Rennerjev trener (!) je bil že drugo leto zapored izbran za naj trenerja 2016. Hrvoje Fižuleto in Andrej Hajnšek sta prejela srebrno plaketo za dolgoletno uspešno trenersko leto, bronasto pa Eva Pepelnak za tekmovalne dosežke. Priznanje v kategoriji absolutni reprezentant Slovenije, namenjeno dolgoletnim članom slovenske atletske reprezentance, je pripadlo Luki Janežiču, Robertu Rennerju, Martini Ratej in Marini Tomić.
 
Najboljši atlet nič več s trenerjem
Robert Renner je o prekinitvi sodelovanja z Milanom Krajncem dejal: “Letos se z dolgoletnim trenerjem Milanom Kranjcem žal ločujeva. Bili so vzponi in padci, veliko stvari se je zgodilo. Zahvaljujem se mu za vse. Skupaj sva rasla, toda prišel je čas, da greva naprej po svojih poteh. Kar se moje tiče, bo več jasno v tednu ali dveh.”