Mediji o zmagoslavju NK Celje nad Mariborom in uvrstitvijo v finale nogometnega pokala Slovenije


foto9987Nogometaši Celja so včeraj na vročem štajerskem derbiju v polefinalu Pokala Slovenije odlično sezono kronali z že 8. uvrstitvijo v finale tega tekmovanja. Prevelike ovire ni predstavljal niti državni prvak NK Maribor. Celjani so konkurente iz štajerske prestolnice izločili z 2:3 v Mariboru in 0:0 na domačem igrišču.

Ob nekaj statistike in izjavi celjskega trenerja Simona Rožmana smo spodaj zbrali nekaj odmevov na veliko zmago NK Celja v slovenskih medijih.

 

Celje – Maribor 0:0
*Prva tekma: Maribor – Celje 2:3, naprej Celje.

Gledalcev: 3.800
Sodnik: Mitja Žganec
Strelci: /
Rumeni kartoni: Miškič, Šporn, Sunny; Arghus, Derviševič, Janža, N’diaye
Rdeči kartoni: /

Celje: Kotnik, Jakolić, Klemenčič, Soria, Vidmajer, Miškić, Šporn (od 56. Jeslinek), Jugović (od 85. Gobec), Bajde (od 67. Lendrić), Verbič, Sunny.
Maribor: Handanović, Stojanović, Mertelj, Arghus, Janža, Ndiaye (od 80. Zahović), Dervišević (od 59. Ibraimi), Bohar (od 76. Vršič), Mendy, Volaš, Tavares.
Trener Celja Simon Rožman po tekmi“Čestital bi svojim varovancem. Gre za herojsko dejanje, saj so se kljub poškodbam želeli zoperstaviti Mariboru. V preceje ritmični tekmi so vzdržali vse nalete Maribora. Za tojim lahko dam le kapo dol. Že od samega začetka veramemo v fante in v svoje delo. Sedaj prihaja čas, ko bomo skušali biti v najboljši formi in požeti vse kar smo v letošnji sezoni naredili. Se pa veselimo uspeha, izločitve Maribora in uvrstitve v finale. Mislim, da je to sanjska zgodba za Celje.”

 

MEDIJI O USPEHU NK CELJA:

PRVI FINALIST POKALA NZS JE CELJE (Delo, Gorazd Neyedly)
»To je izjemen uspeh za tako mlado ekipo,« je uvrstitev v finale ocenil celjski trener Simon Rožman in polaskal tudi samemu sebi. Upravičeno! Finalni dvoboj na koprski Bonifiki si je Celje priigralo prek absolutnega favorita za končno zmagoslavje in tudi z odličnimi taktičnimi odločitvami mladega trenerja.

Mariborčani so v vsej svoji nemoči v drugem polčasu imeli celo srečo, da niso izgubili še drugič. Neodločen izid jim je »podaril« peti sodnik za vrati. Po projektilu Danijela Miškića s 25 m z desne strani v 80. minuti se je žoga od prečke odbila za golovo črto, česar pa Rade Obrenović, pomočnik glavnega sodnika Mitje Žganca, ni videl …

CELJANI ŠE DRUGIČ “PREMAGALI” MARIBOR IN SKOČILI V FINALE (Siol.net)
V prvem polčasu so pričakovano prednjačili gostje, ki lovijo zaostanek z Ljudskega vrta. Njihov najnevarnejši mož je bil Amir Dervišević, ki je vsaj štirikrat nevarno sprožil, a je vse njegove strele ubranil Matic Kotnik, enkrat pa ga je rešila tudi vratnica.

Tudi v drugem delu so imeli več od igre Mariborčani, a je odlična obramba Celjanov na čelu z odličnim Kotnikom zdržala vse napade …

CELJANI GREDO V FINALE! (Nogomania.si)
Maribor je padel! Celjani so uspeli preživeti povratno tekmo na Areni Petrol, zabili so celo gol, ki ga sodnik ni videl in se prebili naprej s skupnim izidom 3:2. Vratar Kotnik je imel precej dela … Mariborčani niso uspeli priti do zaključnih strelov in so se morali zadovoljiti le s terensko premočjo. Celjani so bili celo bližje zmagi. V 79. minuti je namreč s strelom z razdalje žogo, odbitek od prečke v gol, v gol poslal Miškić. To bi bil spektakularen gol, žoga je v celoti prečkala črto, toda sodniki tega niso videli. Niti sodnik za golom!

SANJ O DVOJNI KRONI MARIBORA JE KONEC, PRVI FINALISTI SO CELJANI (Snportal.si)
Mariborčani so sicer napadali večji del srečanja in si pripravili več priložnosti, a žoge niso uspeli spraviti za hrbet vratarja Kotnika, ki ga je v prvem polčasu rešil tudi okvir vrat

GROFI BODO ZASEDLI BONIFIKO  (Ekipa 24, Robert Balantič)
Varovanci Simona Rožmana so se izkazali s fanatičnim pristopom in si zasluženo priborili vstopnico za zaključni obračun …

V finalu pokala na koprski Bonifiki se bodo Celjani pomerili z zmagovalcem drugega polfinalnega dvoboja med  Domžalami in Luko Koper, ki bo danes.
(foto: www.nk-celje.si)