Mladi Celjan po naslovu prvaka dobil tudi prvi mednarodni turnir in to v domačem mestu


Celje je zadnji konec tedna gostilo teniški turnir serije Tennis Europe, kjer je sodelovalo več kot 100 tekmovalk in tekmovalcev iz 11 evropskih držav, vsi v kategoriji do 14 let. Na koncu je imel največ uspeha Celjan Aljaž Štor, ki je nedavno v svoji kategoriji postal državni prvak.
Za turnir je bil 13-letni domačin, sicer član Teniške akademije Cokan, postavljen kot drugi nosilec, na pesku igrišč v celjskem mestnem parku pa je uspel to vlogo tudi upravičiti.
Aljaž in Kristian pred finalom; foto: Marko Štor

Aljaž je predvsem taktično zrelo premagal vseh pet tekmecev: Avstrijca, Madžara, Hrvata in Rusa, v finalu pa še presenetljivo gladko s 6:3 6:2 tudi Srba s francoskim potnim listom, Kristiana Vukovica. Vukovic je teden pred tem turnirjem suvereno osvojil podoben turnir serije TE v Čačku.

Za Aljaža, ki zadnje leto največ trenira pod okriljem Jureta Bukovca, je to prvi osvojen turnir serije Tennis Europe in pomeni njegov največji uspeh v dosedanji karieri. Do sedaj je bil dvakrat v četrtfinalu, in sicer v avstrijskem Bad Waltersdorfu in v Mariboru.
Aljaž in Kristan ob razglasitvi rezultatov; foto: Marko Štor

Rezultati:

1. krog – prost
2. krog – Štor (SLO) : Stieber (AUT) 6:3, 6:2
3. krog – Štor (SLO) : Szebeni (MAD) 6:7, 6:1, 6:4
Četrtfinale – Štor (SLO) : Bertos (HRV) 7:6, 6:2
Polfinale – Štor (SLO) : Burmakin (RUS) 6:1, 2:6, 6:3
Finale – Štor (SLO) : Vukovic (FRA) 6:3, 6:2

Aljaž je fantastičen teden zaokrožil tudi s finalom v dvojicah, kjer sta skupaj s Francozom Luco Illescom po izenačeni borbi izgubila z rezultatom 4:6 in 6:7 in tako zasedla 2. mesto. Od Slovencev sta bila uspešna še Slovenjgradčan Lan Konečnik in Ljubljančanka Sara Kovačević, ki sta turnir zaključila v četrtfinalu.

Aljaž se kot državni reprezentant v torek odpravlja na priprave v Banja Luko, kjer bodo naši reprezentantje prekrižali loparje z vrstniki iz Hrvaške, Srbije ter Bosne in Hercegovine. V začetku julija pa odpotuje v Valencijo, kjer bo potekal ekipni turnir reprezentanc do 14 let, imenovan Summer Cup. Na zimski različici tega tekmovanja Winter cup, so Slovenci osvojili 5. mesto na Stari celini.