Mladi celjski plavalci uspešni na državnem prvenstvu

19. 07. 2022 06:05

Minuli vikend je bilo v Ljubljani državno prvenstvo v plavanju za mlajše dečke in deklice. Na njem se je pomerilo 223 tekmovalcev. Odlično so prvenstvo odplavali tudi mladi celjski plavalci.

Neputnovec Čujež do naslova prvaka in dveh naslovov podprvaka

Prvi dan tekmovanja je plavalec PK Neptun Miha Čujež osvojil 2. mesto na 100 m prsno in 200 m mešano. Pred začetkom popoldanskega dela je Plavalna zveza Slovenije podelila še priznanja v Razvojnem pokalu za mlajše dečke in mlajše deklice za leto 2022. Miha Čujež je osvojil priznanje za 5. mesto, Teo Jezovšek Špiljar pa za 14. mesto. PK Neptun Celje je v pokalu osvojil skupno 5. mesto.

Drugi dan državnega prvenstva je znova blestel Miha Čujež. Postal je državni prvak na 100 m delfin, prav tako pa je osvojl 2. mesto na 50 m prsno in 3. mesto na 200 m prsno.

PK Neptun Celje je na koncu v ekipnem točkovanju osvojil 8. mesto med 24 klubi. Plavalci PK Neptun plavajo pod vodstvom trenerjev Franca Božička in Mateja Čretnika.

Posejdonovca do vrste osebnih rekordov

V Ljubljani sta tekmovala tudi plavalca Društva vodnih športov Posejdon Celje, Leon Etien Matko Marcius in Mia Štukel.

Leon Etien Matko Marcius je nastopil v šestih disciplinah in v vseh izboljšal svoj osebni rekord. Največ FINA točk je dosegel v disciplini 50 m prosto. V tej disciplini je dosegel tudi svojo najboljšo uvrstitev, in sicer 25. mesto med 65 mladimi plavalci.

Mia Štukel je nastopila v treh disciplinah, za katere je izpolnila zahtevno normo ter v vseh disciplinah popravila svoje osebne rekorde. Najboljša je bila v disciplini 400 m prosto, v kateri je osvojila 18. mesto.

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
155 queries in 0,921 seconds.