Mladi namiznotenisači Savinje z velikansko prevlado na državnem prvenstvu


Predzadnji aprilski konec tedna je Namiznoteniški klub Savinja v Športnem centru Luče
organiziral mladinsko državno prvenstvo v namiznem tenisu. Tekmovanja se je udeležilo 127 slovenskih namiznoteniških igralk in igralcev, rojenih leta 2005 in mlajših, in sicer iz 23 slovenskih klubov.

Utrinek s tekmovanja; foto: NTKS

Nastopajoči so tekmovali v posamičnih kategorijah, kakor tudi v moških, ženskih in mešanih dvojicah. Zaradi velikega števila udeleženih so v kategoriji posamezno najprej tekmovali v predtekmovalnih  skupinah s štirimi igralci, kjer so se pomerili vsak z vsakim. Iz vsake skupine sta po dva najboljša napredovala v glavni žreb, kjer je tekmovanje nato vse do finala potekalo na izpadanje. Tekmovanja v dvojicah in mešanih dvojicah so na izpadanje potekala že od samega začetka turnirja.

Iz domačega kluba se je državnega prvenstva udeležilo 16 igralcev. Čeprav so Savinjčani v
mlajših kategorijah v slovenskem prostoru dominantni že nekaj sezon, pa takšnega uspeha kot so ga na koncu dosegli v domačem športnem hramu, vseeno niso pričakovali. V moški kategoriji so od 16 možnih kolajn namreč osvojili kar 15, le en bron so v moških dvojicah prepustili nasprotnikom.

Predstavniki NTK Savinja so pri posameznikih zasedli zmagovalne stopničke; foto: NTKS

Med posamezniki je bil celoten oder za zmagovalce obarvan v barve NTK Savinja. Naslova državnega prvaka se je razveselil Miha Podobnik, ki je v finalu s 4:1 premagal klubskega soigralca Brina Vovka Petrovskega. Tretje mesto sta si razdelila še dva igralca NTK Savinja, Matic Čopar in Domen Hohnjec. Vsi štirje so tudi glavni kandidati, da zastopajo slovenske barve na prihajajočem evropskem mladinskem prvenstvu v Malmöju na Švedskem.

Pri moških dvojicah sta naslovu članskih državnih prvakov Miha Podobnik in Brin Vovk Petrovski dodala še naslov pri mladincih, kjer sta v finalu premagala Matica Čoparja in Domna Hohnjeca.

Pri mešanih dvojicah sta naslov državnih prvakov osvojila Brin Vovk Petrovski in Polona Horvat (NTK Fužinar), ki sta bila v finalu boljša od Miha Podobnika in Sare Tokić (NTK Vrtojba).

Kot je sporočil Patrik Rosc iz NTK Savinja takšne prevlade enega kluba kot jo letos kažejo njihovi mladinci v dosedanji slovenski namiznoteniški zgodovini ni bilo še nikoli. Po njihovem ti dosežki pričajo, da so v namiznoteniškem klubu, ki v zadnjih 10 letih deluje na področju celotne Savinjske doline, uspeli vzgojiti res zgodovinsko generacijo mladih igralcev.