Mladi reprezentant k nogometašem, ki so remizirali z Dinamom


Rudi Pozeg Vancas

Celjski nogometni prvoligaš se je okrepil z obetavnim članom mlade slovenske reprezentance Rudijem Požegom Vancašem, ki se na Areno Petrol seli iz Domžal.

21-letni ofenzivni vezist ima za seboj že skoraj pet sezon prvoligaškega nogometa. Svoj članski debut v najmočnejši slovenski nogometni konkurenci je namreč doživel septembra 2011, odtlej pa v domžalskem dresu zbral 98 ligaških nastopov, dosegel osem zadetkov in vknjižil še tri asistence. Mladi nogometaš je svojo kariero začel pri Kolpi. V Celju bo nosil dres s številko 10, pogodbo pa je sklenil do maja 2018.

Člansko moštvo je včeraj v Rovinju odigralo pripravljalno srečanje z zagrebškim Dinamom. S hrvaškimi prvaki so se razšli z neodločenim izidom 0:0. Celjski nogometaši so srečanje odigrali brez poškodovanih Matica Kotnika, Amela Mujčinovića, Žige Kousa, Tadeja Vidmajerja, Damirja Hadžića, Blaža Vrhovca, manjkal pa je tudi današnji novinec Rudi Požeg Vancaš. Trener Iztok Kapušin je tako začel z enajsterico v sestavi Jurhar, Klemenčič, Krajcer, Travner, Čirjak, Pišek (70′ Šporn), Brlečić, Miškić, De Sousa (61′ Spremo), Pajač (80′ Rožej) in Sunny (58′ Bašić).

Zagrebčani so zapravili 11-metrovko, Celjani pa so zatresli mrežo nasprotnikov, a iz prepovedanega položaja.

polovicka_celje_klik