Na Krekovem trgu razstava v zahvalo NK Celje (foto)


Dvaindvajseti julij 2020 bo za vselej zapisan v zgodovino celjskega športa, saj je na ta dan Nogometni klub Celje osvojil naslov državnega prvaka.

V zahvalo so Zavod Celeia Celje, Muzej novejše zgodovine Celje in Zgodovinski arhiv Celje na Krekovem trgu postavili razstavo, na kateri si lahko ogledate nekaj veličastnih utrinkov zgodovinske tekme med Celjem in Olimpijo ter lanskoletno razstavo ob 100-letnici nogometa v Celju.

Razstava pred Celjskim domom bo na ogled do 14. septembra. Na panojih bodo lahko mimoidoči spoznali 100-letno zgodovino celjskega nogometa ter nekaj najboljših fotoutrinkov tekme med Celjem in Olimpijo, po kateri je bilo 22. julija v knežjem mestu ogromno veselja.

Panojska razstava ob lanskoletni 100. obletnici nogometa v Celju z naslovom »Hej, bratje čili, židane volje, hitro le ven, na zeleno polje« je nastala v sodelovanju Zgodovinskega arhiva Celje in Muzeja novejše zgodovine Celje oziroma avtorjev dr. Boruta Batagelja in Sebastjana Webra. Po koncu razstave so panoji svoje mesto našli v prostorih stadiona Z’dežele, kjer so krasili klubski hodnik.

“Po osvojenem naslovu državnega prvaka NK Celje smo se v Celju hitro dogovorili, da obudimo omenjeno razstavo in jo podaljšamo v 22. julij – v dan, ki je bil zgodovinski za celjski šport ter na ta način počastimo velik uspeh NK Celje. Na dodatnih 12 panojih so najboljši utrinki tekme po izboru NK Celje,” so zapisali snovalci razstave.

Včeraj je potekal tudi žreb 1. predkroga lige prvakov, ki je bil za Celjane dokaj ugoden. Več tukaj.

foto: ZCC