Na Rogli bodo gostili kamp Barcelone za dečke in deklice od 7 do 15 let


Messi, Iniesta, Fabregas, Pique, Pedro, Busquets … le kdo ne pozna teh zvezdnikov svetovnega nogometa, ki jih druži to, da so vzgojeni v eni nogometni šoli, za mnoge najboljši na svetu – La Masii nogometni akademiji Barcelone.

FC Barcelona je po raziskavi iz leta 2014 vzgojila največ aktivnih igralcev v top 5 evropskih ligah 43. Poseben fenomen je prva ekipa Barce, kjer vedno igra mnogo doma vzgojenih nogometašev. Poseben fenomen je moštvo Pepa Guardiole, še enega otroka kluba, iz leta 2012, ko je na tekmi španske 1. lige proti Levanteju v prvi postavi zaigralo vseh 11 nogometašev La Masie.

Nogometni klub svoje športne vrednote in pristop do nogometa širi tudi z organizacijo kampov po Evropi in eden takšnih letos prihaja v našo neposredno bližino  – na Roglo!

Dečki in deklice od 5. do 17. leta bodo tako od 14. do 18. avgusta imeli priložnost doživeti nepozabno izkušnjo: trenirati v kampu FCBEscola na Rogli.

Kampi FCBEscola potekajo pod nadzorom FCBEscole, ki na kampe pošilja svoje trenerje. Udeležencem bodo tako neposredno prenesli metodologijo in način dela slavne nogometne šole FC Barcelona in jim skozi treninge prikazali vrednote, ki jih klub spodbuja.

Vsako leto po celem svetu več kot 40.000 otrok doživi edinstveno in nepozabno izkušnjo skozi timsko delo. Udeleženci vzporedno obiskujejo in osvajajo treninge, taktična znanja, zabavo in učenje španskega jezika, vse to v duhu FC Barcelone.

Več o kampu in tem, kako se mu pridružiti, preberite na tej povezavi

Zagotovo bo za vse slovenske mladeniče in mladenke, ki bodo to poletje oblekli Barcin dres nekaj, kar jim bo ostalo za zmeraj. In nikoli se ne ve, morda bodo poznavalska očesa skavtov Barcelone v svoje vrste povabile tudi prvega Slovenca!