Na turnirju ulične košarke 3 na 3 sodelovalo 23 ekip

V igri 3 na 3 si igralci sodijo sami; foto: Mediaspeed

Pred tednom dni se je veliko mladih košarkarskih navdušencev se je minulo soboto pomerilo v igri 3 na 3 na kvalifikacijskem turnirju v ulični košarki, ki je potekal na zunanjem parkirišču Citycentra Celje.

To je igra dveh trojk na en koš, kjer je najpomembnejše pravilo »fairplay« – poštena igra, saj si igralci tekmo sodijo sami.

Nekaterim je uspela prvina zabijanja žoge v koš; foto: Mediaspeed

Ekipe so bile razvrščene v sedem starostnih kategorij, in sicer so zajemale igralce od 4. razreda osnovne šole pa vse do 4. letnika srednje šole, tako moške kot ženske. Skupaj se je tako Citycentrovega turnirja udeležilo 23 ekip, med njimi ena ženska ekipa, kar pomeni 92 otrok.

Tokrat parkiran avtomobil ni bil moteči faktor; foto: Mediaspeed

Vseh sedem zmagovalnih ekip je prejelo Desetake v vrednosti 40 evrov. Uvrstili so se tudi na finalni turnir, ki bo potekal 9. septembra 2023 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, kjer se bodo borili za naslov Prvaka Slovenije v ulični košarki 2023. Nekaj spretnežev, ki so bili najboljši v metanju trojk ali so se pomerili v metanju na koš preko avta, je prejelo tudi praktične nagrade. Košarkarski navdušenci so tako lahko svoj prosti čas preživeli aktivno na prostem z žogo v rokah in na turnirju pokazali svoje košarkarske spretnosti.