Na velikonočnem mitingu Neptunu 70 medalj


V soboto je bil na bazenu Golovec v organizaciji Plavalnega kluba Neptun Celje 22. Velikonočni miting. Tekmovanja se je udeležilo 351 plavalcev iz 16 klubov iz Slovenije in sosednje Hrvaške.
 
Iz vrst Neptuna je nastopilo kar 82 plavalcev, ki so osvojili kar 70 medalj: 31 zlatih, 28 srebrnih, 11 bronastih in 39 diplom za osvojena prva tri mesta v mlajšem letniku. Predvsem mlajši so dosegali tudi svoje osebne rekorde. Teh se je nabralo kar 136. 19 najmlajših neptunčkov je zabeležilo svoj prvi nastop na uradnih tekmovanjih. 
 
plavanje_neptun_celje_april_2017_3
Anemari Košak in Kristjan Meža (PK Velenje) zmagovalca mitinga v seštevku najboljših štirih rezultatov po FINA točkah.

Skupna zmagovalca mitinga po seštevku štirih najboljših rezultatov po FINA točkah sta postala plavalka PK Neptuna Celje Anemari Košak in plavalec PK Velenje Kristjan Meža.

 
Najuspešnejša modra medaljista sta bila Izabela Pakiž Rumpf in Sebastjan Jug, vsak s po petimi zlatimi medaljami.
 
plavanje_neptun_celje_april_2017_2
Izabela Pakiž Rumpf in Sebastjan Jug – prejemnika največ medalj na mitingu, vsak po 5 zlatih.

Ostali Neptunovi dobitniki ene do štirih medalj so: Lena Bornšek, Zala Bornšek, Filip Bratina, Nuša Brodej, Rok Cene, Luka Cvikl, Jan Gerčer, Taja Gerčer, Mitja Horvat, Staša Jezovšek Špiljar, Laura Knez, Anemari Košak, Leon Ljubec Zajko, Katja Petrič, Gašper Pevec, Hana Podbregar, Saška Podpečan, Iza Slivnikar Ocvirk, Iza Vodenik, Jan Vodenik in Aja Wesenschegg.

hokej-polsi-klik