Namesto Marice pod celjske obroče visokorasla Tina


tina trebecDosedanja kapetanka ŽKK Athlete Celje Marica Gajić bo kariero nadaljevala pri ambicioznem turškem prvoligašu Yakin Doguju, s katerim je podpisala dolgoročno pogodbo. Yakin Dogu je trenutno na 7. mestu v najmočnejši ligi v Evropi, njegov cilj pa si je v letošnji sezoni zagotoviti enega od mest, ki v prihodnji sezoni vodijo v evropska klubska tekmovanja.

V ekipi, ki jo vodi selektor turške mladinske reprezentance Alper Durur je najbolj zveneče ime MVP zadnjega evropskega prvenstva Ana Dabović, poleg nje pa so v ekipi tudi igralka, ki je letos prejela priznanje za igralko, ki je najbolj napredovala v zadnji sezoni WNBA lige Kelsey Bone (lani Galatasaray) ter njena soigralka pri Connectitutu Alyssa Thomas ter Tiffany Hayes iz WNBA ekipe Atlanta Dreams.

Marica Gajić je v Celju (k Athletu se je preselila s 16 leti iz matične Budučnosti iz Bijeljine) odigrala štiri sezone in pol in s celjskim klubom osvojila štiri naslove državne prvakinje Slovenije ter tri pokalne lovorike. Dvakrat je s celjsko ekipo zaigrala na zaključnem turnirju jadranske lige (3. in 4. mesto). V sezoni 2014/15 je bila MVP rednega dela tega tekmovanja, dve sezoni tudi najboljša skakalka jadranske lige. Že pri svojih 19 letih je postala najboljša skakalka v zgodovini tega mednarodnega regionalnega tekmovanja. Na zadnjem draftu WNBA lige je bila Gajićeva letos izbrana s strani ekipe Washington Mystics.

Po odhodu Marice Gajić v je nova članica ŽKK Athlete Celje postala slovenska reprezentantka Tina Trebec (1990, 190 cm), ki je prvi del letošnje sezone odigrala pri švedskem prvaku Lulea Basket, s katerim je v zadnjih dveh sezonah osvojila dva naslova državnih prvakinj Švedske. V celjskem klubu je Tina Trebec že odigrala sezono 2011/2012, ko je bila s povprečjem 17,8 točk na tekmo tretja strelka MŽRKL lige. Trebčeva je s celjskim klubom v omenjeni sezoni osvojila naslov državnih in pokalnih prvakinj Slovenije. Tina Trebec je stalna članica slovenske reprezentance, s katero se je pred dnevi v Litvi veselila pomembne zmage v kvalifikacijah za EP 2017 na Češkem.

Tina Trebec se bo treningom prve ekipe ŽKK Athlete Celje priključila v ponedeljek, v četrtek pa jo že čaka prva tekma. V okviru jadranske lige bo v Celju gostoval Kvarner (18.00).

polsi-tajfun-aba-klik