Napoved pred prvo ABA-tekmo s Sutjesko: Skupaj smo odlična ekipa!


novinarska ABA kolo01-sutjeska

Danes bodo Košarkarji Tajfuna z ekipo Sutjeske iz črnogorskega Nikšića ob 17.00 v celjski dvorani Golovec začelikrstno tekmo v ligi ABA.

V partnerskem hotelu Celeia je bila danes novinarska konferenca, kjer sta izjavi podala glavni trener in kapetan Tajfuna.

Dejan Mihevc: »Skozi pripravljalno obdobje smo dobro trenirali in smo na začetek lige ABA dobro pripravljeni. Na tekmi superpokala v Škofji Loki so se videli obrisi naše igre, še vedno pa so v igri določena nihanja in verjamem, da bodo iz tekme v  tekmo manjša.

Tekmo s Sutjesko nestrpno čakamo in obljubljamo, da bomo na igrišču dali vse od sebe in da se bomo po tekmi veselili uspeha.

S poškodbami trenutno ni posebnosti. Na spisku prve ekipe je skupno 13 igralcev, na tekmi jih lahko nastopi 12.

Nasprotniki iz Nikšića so jedru moštva iz lanske sezone dodali pet novih igralcev. Bazirajo na pick and roll igri, veliko igrajo z branilci in mečejo za tri točke.

Čeprav nas čaka natrpan urnik tekem, se tega ritma kot pravi športniki veselimo.«

Dragiša Drobnjak: »Jaz osebno in tudi ekipa nestrpno čakamo začetek lige ABA. Končno se začenja obdobje tekem, zaradi česar treniramo in za to živimo. Verjamem v uspešen začetek, kakor tudi v sezono kot takšno.

Le če bomo upoštevali navodila našega strokovnega štaba in če bomo maksimalno disciplinirani v naši igri, lahko nekaj naredimo. Pomembna je kemija med soigralci na parketu, na klopi, s trenerjem in vsemi ostalimi. Velik plus je, da je večina ekipe ista kot lani, za nove soigralce pa menim, da so res dodana vrednost. Skupaj smo močnejša ekipa kot prejšnjo sezono!«

Obvestila za obiskovalce

Parkirna ploščad pred dvorano Golovec bo zaprta za avtomobile, parkirišča bodo na razpolago na levi strani od uvoza na območje celjskega sejmišča z Dečkove ceste.

Uro pred srečanjem bodo za vzdušje pred dvorano poskrbeli člani navijaške skupine Šentjurski vitezi, ki so se povezali tudi z navijaško skupino celjskega rokometnega kluba Florijani. Pred dvorano bo pred in po tekmi poskrbljeno za gostinsko ponudbo. Prav tako se bo na kraju samem

Na dan tekme v klubski pisarni ne bo predprodaje. Blagajna se bo pri vhodu v dvorano odprla ob 15.30Vstopnice so tako v četrtek kot v petek na voljo tudi v dveh celjskih lokalih: Time Out (pri dvorani Golovec) in Playcaffe (dvorana Zlatorog). 24 ur na dan je v teku predprodaja preko sistema Mojekarte.si, kjer lahko izkoristite dodaten 15 % popust s promocijsko kodo. Njihova prodajna mesta so tudi na večini bencinskih črpalk. Predprodaja je sicer podaljšana do vključno 11. 10. 2015.

Kot vsako leto ob začetku in koncu sezone bodo za slavnostno vzdušje poskrbeli člani Pihalnega orkestra Šentjur. Na avtobusu, ki bo odpeljal ob 16.00 izza Centra kulture Gustav (ob pizzeriji Osmica) je še 20 mest za obiskovalce. Kontakt:  041 725 194 (Vladimir).

Na tekmi se bo prvič predstavila maskota Tajfunko, med odmori pa bodo nastopile plesalke iz zasedbe Connexion.

Kot gostje bomo na srečanju pozdravili najboljšo slovensko žensko košarkarsko vrsto ŽKK Athlete Celje, ki bodo s tekmami v Mednarodni ženski regionalni košarkarski ligi začele v četrtek, 8. 10. 2015 ob 18.00, ko bo v dvorani Gimnazije Celje – Center srečanje s črnogorsko Budućnostjo Bemax.

Med polčasom bomo izvedli nagradno igro, kjer si bo eden od gledalcev morebiti primetal izlet v Beograd, in sicer na tekmo s Crveno zvezdo Telekom, ki bo v četrtek, 8. 10. 2015.

Med glavnim odmorom se bodo predstavili štirikratni državni prvaki v vleki vrvi Šentjurski korenjaki.

V 2. kolu, v nedeljo, 4. 10. 2015, bo Tajfun gostoval v Zagrebu pri Ciboni, kjer se bo tekma začela ob 19.00.

Naslednje domače srečanje je že v torek, 6. 10. 2015, ko bo v Golovcu ob 21.00 tekma s Krko.

V četrtek, 8. 10. 2015, sledi gostovanje v Beogradu pri Crveni zvezdi Telekom, v nedeljo, 11. 10. 2015, pa bo ob 19.00 domače srečanje s črnogorsko Budućnostjo Voli.

polovicka_celje_klik