Neptunovci s tremi ekipami nastopili na mariborskem mitingu


Včeraj je bil v Mariboru 26. mednarodni plavalni miting Toneta Božiča. Tekmovanja se je udeležilo 12 slovenskih klubov in en klub iz Avstrije, manjkali pa niso niti neptunovci. Na tekmi so sodelovali plavalci iz 2., 3. in 4. ekipe.

Najbolj uspešna je bila 3. ekipa

Izabela Pakiž Rumpf je osvojila kar 5 medalj: na 50 m prsno zlato, 100 m hrbtno in 100 m mešano srebro ter 50 m delfin in 100 m prosto bron.
Laura Knez: 100 m prosto in 50 m delfin srebro in 100 m hrbtno bron.
Filip Bratina: 100 m mešano bron.
Uspešno popravljene osebne rekorde za 3. ekipo so odplavali: Jakob Brodej, Jakob Fidler, Sebastjan Jug, Nik Kočevar, Arne Kovačič, Gašper Pevec, Tim Podergajs Siussi, Domen Vihernik, Staša Jezovšek Špiljar, Špela Oblak, Maja Špegelj, Tia Perc, Živa Perc.

V 2. ekipi sta medalje priplavala Hana Podbregar, in sicer 100 m prosto zlato in 50 m delfin bron.
Luka Cvikl je na 50 m delfin osvojil srebrno kolajno.
Ostali zabeleženi osebni rekordi 2. ekipe: Maks Jereb, Enej Vovk Šulgaj, Lena Bornšek in Ajda Brenčič.

Najmlajša, 4. ekipa Neptuna, je zaznamovala to tekmovanje z dokazom, da v Neptunu delajo strokovno in solidarno. Izboljšane osebne rekorde so tokrat zabeležili: Nika Alagić, Hanna Naya Hušić, Gaja Plevnik Ivanuša, Vid Čujež, Jakob Lesjak, Danilo Obačkić, Julijan Pevec, Metod Recko, Vid Recko, Anže Špegelj, Aljoša Vihernik in Tian Zupanič

Poleg individualnega tekmovanja so plavalci tekmovali tudi moštveno, in sicer v štafeti 12 x 50 m prosto in zasedli odlično 3. mesto v postavi.

Naslednji vikend se ista ekipa odpravlja na tekmovanje v Ljubljano na 25. mednarodni miting miklavž 2016. Tekmi sta povezani in skupaj štejeta za ekipnega in posamičnega zmagovalca. Trenutno po prvi tekmi Neptun zaseda tretje mesto, za ravenskim Fužinarjem in ljubljansko Olimpijo.