Neptunovci tokrat plavali v Velenju in Ljubljani


To soboto so se plavalci Neptuna odpravili tekmovat na dve fronti, in sicer v Šaleško dolino ter glavno mesto.
 
Mladi plavalci, ki so nastopili v Velenju
Mladi plavalci, ki so nastopili v Velenju

Mlajši iz 4. ekipe in ekipe selekcija so se udeležili 30. Memoriala Boštjana Mariniča v Velenju. Med 172 plavalci iz osmih slovenskih klubov se je tekmovanja udeležilo 30 malih modrih plavalcev.

 
Domov so se vsi vrnili vsak s svojimi osebnimi rekordi, najbolj pa so izstopali: Julijan Pevec 3. mesto 100 m prsno ter v mlajši kategoriji diplomo za 2. mesto 100 m prsno. Hanna Naya Hušić  v mlajšem letniku osvojila 2. mesto na 50 m prsno. Tim Vasle v mlajšem letniku 3. mesto na 100 m prosto in 3. mesto na 100 m prsno.
 
Plavalci 1. in 2. ekipe pa so nastopili na močnem mednarodnem mitingu v Ljubljani. 42. Pokala Ljubljane se se na zunanjem 50-metrskem bazenu, v deževnem vremenu udeležili skoraj vsi najboljši plavalci iz vseh slovenskih klubov, kakor tudi plavalci iz sosednje Italije in Srbije. Vreme je bili predvsem popoldan res nemogoče, saj je močno deževalo, a to 10 modrih plavalcev ni motilo, da se v Celje ponovno ne bi vrnili z uspehi.
 
Za modre so se na zmagovalne stopničke uvrščali: Mitja Horvat: zlato na 200 m prosto in 400 m prosto ter bron na 50 m delfin in 100 m delfin, Iza Vodenik: zlato na 50 m prosto in 100 m delfin, Saška Podpečan: bron na 400 m prosto Jan Vodenik, Lena Bornšek, Oskar Pirc Kolar, Hana Podbregar, Taja Gerčer, Jan Gerčer ter Ajda Brenčič pa so močno popravili svoje osebne rekorde.
*na prvi sliki šolski primer plavalne tehnike delfin v izvedbi Hane Podbregar
sola-voznje-polsi-klik