Neptunovci v Ribnici in Sarajevu s 53 medaljami


Minuli konec tedna so plavalci Neptuna tekmovali na dveh plavalnih mitingih. Mlajši so nastopili v Ribnici, starejši pa v Sarajevu. Z obeh mitingov so se vrnili s kopico medalj.

2. ekipa in ekipa selekcije je tekmovala na 12. Pokalu Ribnica 2018, ki se ga je udeležilo 298 plavalcev iz 18 slovenskih klubov. Modra ekipa, ki so jo zastopali: Jakob Brodej, Filip Bratina, Sebastjan Jug, Gašper in Julijan Pevec, Arne Kovačič, Domen in Aljoša Vihernik, Jon Kočevar, Izabela Pakiž Rumpf, Laura Knez, Staša Jezovšek Špiljar, Tia Perc ter Elina Bratina je iz dežele suhe robe skupno prinesla 20 medalj.

Dobitniki odličij po disciplinah so bili:
50 m prosto: Julijan Pevec 3. mesto, Jon Kočevar 1. mesto;
50 m prsno: Julijan Pevec 1. mesto, Jon Kočevar 2. mesto;
100 m hrbtno: Sebastjan Jug in Izabela Pakiž Rumpf 2. mesto;
50 m hrbtno: Julijan Pevec, Filip in Elina Bratina 2. mesto in Jon Kočevar ter Lui Uplaznik Sunarić 3. mesto;
100 m prsno: Gašper Pevec 2. mesto;
50 m delfin: Julijan Pevec 2. mesto in Elina Bratina 3. mesto;
100 m prosto: Sebastjan Jug 1. mesto in Laura Knez 3. mesto.

Finalne nastope na 100 m mešano so si, s skupnim številom točk v rednem delu, priplavali: Julijan in Gašper Pevec, Sebastjn Jug, Filip in Elina Bratina in Izabela Pakiž Rumpf.

Julijan, je v finalnem nastopu dosegel 2. mesto, Filip, Sebastjan in Elina 3. mesto, Izabela 4. mesto ter Gašper 5. mesto.

All-focusV Sarajevu so na HEAD pokalu Mladi za mlade 2018 nastopili plavalci 1. ekipe PKNC. Skupno se je dvodnevnega mitinga udeležilo 299 plavalcev iz 25 klubov iz Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Makedonije, Turčije, Srbije in Slovenije.

Skupno so modri v Sarajevu osvojili 33 medalj. Anemari Košak je osvojila 2 zlati, 1 srebrno in 1 bronasto, Zala Bornšek 2 bronasti, Saška Podpečan 2 bronasti, 1 srebrno in 1 zlato ter Hana Podbregar 4 zlate in 1 bronasto v absolutni kategoriji. V moški kategoriji je Andrej Resnik osvojil 3 srebrne, Mitja Horvat 6 zlatih, 1 srebrno in 1 bronasto, Leon Ljubec Zajko 1 srebrno in 3 bronaste, Amadej Zagožen 1 srebrno ter Maks Jereb 1 bronasto.

V skupnem seštevku štirih disciplin dvodnevnega tekmovanja sta Anemari Košak in Mitja Horvat osvojila odlični 2. mesti.

*foto: PKNC

polovicka_celje_klik