Neptunovci z državnega prvenstva v Kopru z 10 medaljami


Od četrtka do nedelje je bilo v Kopru Odprto letno združeno prvenstvo Slovenije 2018 za kadete, mladince in člane. Prvenstva se je udeležilo točno 400 plavalcev iz 25 slovenskih klubov in petih klubov iz Bosne, Hrvaške in Italije.

Za Neptunovo ekipo so na zadnji, štiridnevni, najpomembnejši tekmi sezone nastopili: Aja Emma Wesenschegg, Maja Špegelj, Saška Podpečan, Hana Podbregar, Špela Oblak, Anemari Košak, Taja Gerčer, Nuša Brodej, Zala Bornšek, Lena Bornšek, Amadej Zagožen, Jan Vodenik, David Videnšek, Oskar Pirc Kolar, Leon Ljubec Zajko, Maks Jereb in Mitja Horvat. Vseh 17 plavalcev je na tej zadnji tekmi sezone pokazalo svojo najboljšo formo in odplavalo kar 50 svojih rezultatov sezone.

Medalisti iz Kopra:

plavanje_neptun_koper_julij_2018_stafetaANEMARI KOŠAK – članska kategorija: zlata medalja 50 m hrbtno, zlata 50 m prosto, srebrna 100 m prosto.

MITJA HORVAT – mladinska kategorija: bronasta 400 m prosto, bronasta 800 m prosto, bronasta 200 m prosto.

AJA EMMA WESENSCHEGG – mladinska kategorija: bronasta 50 m prosto

HANA PODBREGAR – kadetska kategorija: srebrna 100 m prosto.

MAKS JEREB – kadetska kategorija: srebrna 50 m delfin.

ŠTAFETA – članska kategorija: bronasta 4 x 100 m prosto (Saška Podpečan, Aja Emma Wesenschegg, Zala Bornšek in Anemari Košak).

V popoldanske finalne nastope so se poleg medaljistov uvrščali tudi: Saška Podpečan, Lena Bornšek, Taja Gerčer in Jan Vodenik.

Skupno so si modri priplavali 10 medalj, 2 zlati, 3 srebrne, 5 bronastih in odplavali 50 rezultatov sezone. Če pa prištejemo še stopničke iz prvenstev mlajših kategorij in zimskih prvenstev so modri v sezoni 2017/18 na državnih prvenstvih na stopničkah stali kar 80-krat.

Sedaj je za plavalce napočil počitek. Z novo sezono pričenjajo ponovno 31. avgusta, ko se že tradicionalno zberejo na klubskem pikniku, kjer bodo nagradili najboljše plavalce.

V bazene se vrnejo 3. septembra, česar se letos še posebej veselijo, saj jim bo tudi septembra po obsežni prenovi letnega bazena in predvsem zaradi ureditve ogrevanja omogočeno treniranje doma.

V bazen Golovec se vračajo oktobra, ko bodo začeli tudi z novo sezono plavalnih tečajev za najmlajše. Vpise novih tečajnikov v Plavalno šolo Neptunček PKNC že sprejema za novo sezono. Tečaji bodo potekali v popoldanskih terminih, hkrati s treningi najboljših celjskih plavalcev, tako se bodo najmlajši ob gledanju starejših lahko navdušili za ta šport.