NK Celje zapušča kar šest nogometašev


Po menjavi trenerja v NK Celje nadaljujejo s sestavljanjem igralskega mozaika za sezono 2022/23. Tokrat so sporočili, da se razhajajo s kar šestimi igralci.

Po prihodu Gregorja Bajdeta iz NK Bravo in sporazumni prekinitvi sodelovanja s Terryjem Larteyjem Sanniezom naslednji korak predstavlja šest odhodov. Trije igralci, ki so bili v lanski sezoni člani NK Celje s statusom posojenega igralca: Žan Medved (Slovan Bratislava, 24 nastopov, 4 zadetki), Adam Jakobsen (Vejle, 25 nastopov, 1 zadetek) in Duje Čop (Dinamo Zagreb, 7 nastopov, 1 zadetek) se ob izteku posoje vračajo v matične klube, so sporočili iz celjskega nogometnega kluba.

Ob treh končanih posojah knežje mesto zapuščajo tudi trije nogometaši, ki jim je s celjskim klubom potekla pogodba. Mićo Kuzmanović (65 nastopov, 10 zadetkov) se je v Celje preselil iz velenjskega Rudarja avgusta 2020, Žan Benedičič (89 nastopov, 7 zadetkov) je po vrnitvi v Slovenijo prve minute v članski konkurenci v slovenski ligi zabeležil prav v Celju, skupaj z Denisom Marandicijem (39 nastopov) pa sta bila del šampionske ekipe v sezoni 2019/20.