NK Celje zelo aktiven na poletni tržnici


NK Celje je po menjavi trenerja, ko je vodenje prevzel Ukrajinec Roman Pilipčuk, zelo aktivno začel s preoblikovanjem moštva za novo sezono. Ta se začenja 15. 7. s tekmo med Koprom in Taborom iz Sežane.

Že pred mesecem dni je klub zapustila šesterica igralcev. Še pred tem je v NK Celje prišla prva poletna okrepitev, potem ko je iz NK Bravo prestopil napadalec Gregor Bajde. Sledila je druga poletna okrepitev s prihodom vezista Tomislava Tomića iz ljubljanske Olimpije. Tudi tretja poletna okrepitev je bil vezist. NK Celje se je namreč s turškim klubom Manisa FK dogovoril za prestop Nina Koutra. Novi član Celja je postal tudi vezni igralec in član mlade izbrane vrste Mark Zabukovnik, ki je prestopil iz NK Radomelj. Prvo profesionalno pogodbo z NK Celje je za tem sklenil še talentirani vezist Ivan Čančar, ki je pred tem igral za mlajše celjske selekcije. V Celje je kot peta poletna okrepitev prišel nigerijski napadalec Charles Chukwubuikem Ikwuemesi, ki je prestopil iz NK Krško. Nazadnje pa je NK Celje okrepil še napadalec Nik Matić, ki je nogometno odrasel v zagrebškem Dinamu, nazadnje pa je igral za kranjski Triglav.

Med tem so NK Celje zapustili, Lan Štravs (sporazumna prekinitev), Tjaš Begić (prestop v Vicenzo) in Žan Zaletel (sporazumna prekinitev).

Celjani bodo prvo tekmo sezone 2022/23 odigrali naslednjo soboto, 16. 7., ko bodo gostovali v Domžalah.

foto: Jan Grušovnik