Nočni tek Celje 2015: najbolj zagrizenih tekačev ni ustavil niti dež (foto, video)


nocni_tek-4Mesec športa je v knežje mesto pripeljal še en dogodek, že tradicionalni nočni tek.  Kot že ime pove tekmovalci tečejo v nočnih urah po Celju, tokrat so se pomerili na 5 in 10 km preiskušnji s startom in ciljem pred Metropolom.

Nočni tek ni le tek za rekreacijo, temveč tudi tek z zabavo, to je tek katerega se udeležijo tisti od blizu in daleč, z malo ali veliko kondicije. Na progo se je, kjub dežju, podalo več kot 100 tekmovalcev, ki so dokazali, da se dežja ne bojijo in dosegli zavidanja vredne rezultate.

nocni_tekTokrat je na daljši, 10 km progi, zmagal Hočevar Boštjan s časom 34 minut, najhitrejša ženska pa je bila Zvir Bernarda. Na tej progi sta za zmagovalcem v cilj pritekla Dovjak Dejan in Smodič Aleš.

Na 5 km progi pa je po dobro 18 minutah v cilj pritekel Korimšek Žan, le par sekund kasneje pa Kuserbanj Rok in Kopinč Jože. Ženske so na tej progi pokazale, da so se zelo dobro pripravile, saj je najhitrejša le 4 minute zaostala za Žanom, to je Zupanc Urška, kmalu za njo je pritekla Kvenderc Jasna, kasneje pa Smode Urška.

Kako je dogodek potekal si lahko ogledate v fotogaleriji in videu.

[simpleviewer width=100% height=700 id=823]

Evelin Brodnik

mavricni-posli-klik