Nogomet: Celjani igrali neodločeno z Olimpijo


Vir: NK Celje
Vir: NK Celje

Na prvi spomladanski dan so celjski nogometaši na Areni Petrol gostili ljubljansko Olimpijo. Srečanje si je ogledalo okoli 1650 obiskovalcev, ki pa žal kljub številnim priložnostim na tekmi niso videli zadetka. 

Prva priložnost za Celjane se je ponudila že nekaj sekund po začetnem sodniškem žvižgu, vendar je žal niso izkositili. V 10. minuti srečanja je poskusil Bajde, nekaj minut kasneje pa sta s strelom proti vratom Olimpije zapretila še Miškić in Vrhovec. Ljubljanski vratar Brljak je obakrat uspešno zavaroval vrata gostov. Pred iztekom prvega polčasa sta za Celjane poizkusila še Verbič in Sunny, vendar zadetkov kljub dobri predstavi domačinov nismo videli.

Celjani so tudi drugi polčas začeli napadalno. Prva priložnost se je domačinom ponudila po strelu Miškića in Verbiča, napeto pa je bilo tudi nekaj minut kasneje po priložnosti Sunnyja. Zadnja nevarnost za gostujočega vratarja je bila v 88. minuti, ko je ljubljanske nogometaše pred zadetkom rešila vratnica. Srečanje se je končalo z rezultatom 0:0.

Rezultat

NK CELJE – NK OLIMPIJA 0:0 

NK Celje - NK Olimpija (Vir: NK Celje, Jure Veber)
NK Celje – NK Olimpija (Vir: NK Celje, Jure Veber)

Postava NK CeljeKotnik, Klemenčič, Krajcer, Soria, Vidmajer, Jugovič (82′ Lendrić), Bajde (72′ Jeslinek), Miškić, Vrhovec, Verbič, Sunny. Trener Simon Rožman.

26. krogu Prve Lige Telekom Slovenije bodo celjski nogometaši gostovali pri NK Gorica. Tekma bo 4. aprila ob 16:00.

aV