Nogomet: Celjani neodločeno proti Gorici


NK-CeljePo reprezentančnem premoru, ki je zaznamoval minuli vikend in v katerem je članska reprezentanca Slovenije odlično odigrala proti San Marinu, remizirala pa proti ekipi Katarja, kjer je debitiral tudi celjski nogometaši Benjamin Verbič, so nogometaši iz knežjega mesta ta vikend odigrali 26. krog Prve Lige Telekom Slovenije. V gosteh so igrali neodločeno z ekipo Gorice (2:2). V 27. krogu jih čaka srečanje proti Rudarju, na domači Areni Petrol. Tekma bo 10. aprila ob 18:00.

V soboto, 4. aprila so člani nogometnega kluba Celje v Novi Gorici odigrali tekmo 26. kroga državnega prvenstva. Prva nevarna priložnost na tekmi se je ponudila domačim igralcem, ko so steljali proti vratom celjskega vratarja, vendar je Kotnik uspešno posredoval. Sledil je poskus Verbiča in Vrhovca. V 27. minuti so domačini po predložku iz desne dosegli zadetek in povedli. Njihovo veselje ni trajalo dolgo, saj je v 33. minuti po odbiti žogi mrežo gostiteljev zatresel Verbič in tako dosegel svoj 10. letošnji ligaški zadetek.

V drugem polčasu je bil dvakrat nevaren Jeslinek, nekaj priložnosti pa so imeli tudi domačini. Celjani so se lahko znova veselili v 82. minuti, ko je z odličnim strelom mrežo nasprotnikov zatresel Verbič. Verbič je znova poskušal nekaj minut kasneje, vendar je njegov strel zaustavila vratnica. Novogoričani so po prekinitvi in napaki celjske obrambe uspeli izenačiti in srečanje se je končalo neodločeno, z rezultatom 2:2.

Vir: NK Celje
Vir: NK Celje

Rezultat

ND GORICA – NK CELJE 2:2

Za Celje je dvakrat zadel Benjamin Verbič.

Postava NK Celje:

Kotnik, Klemenčič, Krajcer (65′ Žitko), Soria, Vidmajer, Vrhovec, Jugović, Verbič, Kubo (46′ Jeslinek), Bajde, Sunny (61′ Lendrić). Trener: Simon Rožman.

Ostali rezultati 26. kroga:

Maribor – Krka 2:2

Rudar – Luka Koper 2:2

Radomlje – Domžale 0:3

Olimpija – Zavrč 3:1

Celjani se po 26. krogu nahajajo na 3. mestu prvenstvene lestvice, z 51 točkami. Verbič ostaja na prvem mestu na lestvici najboljših asistentov ter na drugem mestu na lestvici najboljših strelcev z 11 zadetki.

 

aV