Nogomet: Celjani premagali kranjski Triglav


V petek, 22. aprila so na domačih tleh  nogometaši celjskega nogometnega klubu CM Celje z 2:0 premagali kranjski Triglav. Oba gola je na Areni Petrol zadel Dominik Beršnjak. Prvič se je mreža zatresla tik pred koncem prvega polčasa, in sicer v 43 minuti ter drugič v 77 minuti.

Na srečanju je sodnik Damir Skomina pokazal 6 rumenih kartonov, ki so bili enakomerno razdeljeni med obe ekipi – po 3 na vsaki strani.

Celjeni so v celotnem delu srečanja igrali požrtvovalno ter z veliko voljo po zadetku, medtem ko so Kranjčani svojo igro skoncentrirali predvsem na branjenje svojih vrat. Več požrtovalnosti so pokazali v drugem polčasu, vendar kljub temu niso uspeli zmanjšati razlike.

Nogometaši CM Celja so tako premagali tekmeca v bitki za predzadnje mesto in s tem povečali svojo prednost na 4 točke. Ostane pa jim še sedem tekem pred zaključkom letošnje sezone.

Varovanci trenerja Romiha so dosedaj po 29-ih odigranih tekmah zbrali 32 točk, oziroma 13 porazov, 8 zmag ter prav toliko neodločenih izidov.

CM CELJE – TRIGLAV 2:0 (1:0)

Gledalcev: 800;
Strelci: Beršnjak 43., 77.

CM Celje: Mujčinović, Akakpo, Krajcer, Brezič, Zajc (59./Močivnik), Bezjak, Bakarič, Pavlovič (81./Popovič), Gobec, Beršnjak, Medved (85./Bezovnik).

Triglav Gorenjska: Pelko, Smolej, Stjepanović (84./Stanarević), Burgar, Dolžan, Jelar, Jerkovič (56./Sever), Najdenov, Stojnić, Marijan (70./Redžić), Ovčina.

T/F: Špela Ožir