Nogomet: Celjani v spomladanski del sezone z zmago proti Krki in s porazom proti Mariboru


nk-celjeCeljani so v spomladanski del sezone vstopili s polovičnim izkupičkom. Na sredinem obračunu proti ekipi Krke so srečanje dobili z rezultatom 2:1, na sobotnem obračunu proti Mariboru pa so izgubili z rezultatom 0:2. Zaostala tekma 22. kroga bo odigrana 11. marca ob 18:00 proti ekipi Luka Koper. 

21. krog: Sredina zmaga Celjanov proti Krki…

Člani nogometnega kluba Celje so v sredo, 4. marca s tekmo proti moštvu Krke začeli spomladanski del sezone. Kljub številnim težavam z zdravjem, ki so jih imeli v preteklih dneh so premagali gostujočo ekipo z rezultatom 2:1.

V sredinem obračunu s Krko so si nogometaši iz Celja v 3. minuti priigrali prvo priložnost, vendar je strel Lendrića obranil gostujoči vratar Pelin. Nekaj minut kasneje je imel novo priložnost krilni napadalec Bajde, ki je bil najprej nenatančen, nato pa je v 11. minuti zatresel mrežo nasprotnikov in Celjane popeljal v vodstvo.

Veselje po zadetku Sunnyja. (Vir: NK Celje)
Veselje po zadetku Sunnyja. (Vir: NK Celje)

Po zadetku Celjanov so v 15. minuti imeli dobro priložnost gostujoči nogometaši, ki so zatresli vratnico. V 27. minuti so nogometaši Krke po napaki domače obrambi dosegli zadetek in izenačili na 1:1.

Sunny je v 58. minuti zatresel vratnico, nato pa po odbiti žogi dosegel zadetek in postavil končni rezultat 2:1.

NK CELJE – NK KRKA 2:1 

Strelci: 1:0 Bajde (12.), 1:1 Fuček (29.), 2:1 Sunny (59.)

Postava NK Celje: Kotnik, T. Klemenčič, Krajcer, Soria, Vidmajer, Miškić, Jugović, Kubo (46′ Bašić), Bajde (87′ Zbičajnik), Sunny, Lendrić (68′ Šporn).

*

23. krog: Sobotni poraz proti Mariboru…

NK-CeljeV soboto, 7. marca so Celjani na Areni Petrol odigrali tekmo 23. kroga Prve Lige Telekom Slovenije. Na domačem terenu so gostili ekipo iz Maribora in kljub dobri igri izgubili z rezultatom 0:2.

Sončna sobota je na Areno Petrol privabila številne gledalce. Srečanje med rumeno-modrimi in prvaki iz Maribora je obiskalo 3400 gledalcev.

Domačini so si prvo priložnost priigrali v 13. minuti, ko je s strelom proti vratom Maribora poskusil Vrhovec. Gostje so imeli nevarno priložnost v 34. minuti, po strelu Tavaresa. Nova priložnost za Celjane se je ponudila v 40. minuti, ko je odlično preigral Verbič in pred golom našel Bajdeta, ki pa žal ni izkoristil priložnosti.

Mariborčani so po izjemnem strelu Mendyja v podaljšku prvega polčasa zadeli in povedli z 1:0. V drugem polčasu smo videli manj priložnosti tako na strani domačinov kot tudi v taboru gostujoče ekipe. Kljub pritisku Celjanov so Mariborčani prišli še do enega zadetka in srečanje dobili s končnim rezultatom 0:2.

NK Celje - NK Maribor. (Vir: NK Celje)
NK Celje – NK Maribor. (Vir: NK Celje)

NK CELJE – NK MARIBOR 0:2

Strelci: 0:1 Mendy (45.), 0:2 Ndiaye (84.)

Postava NK Celje: Kotnik, Klemenčič, Krajcer, Soria, Vidmajer, Miškić (85′ Jugović), Vrhovec, Šporn (58′ Lendrić), Bajde (75′ Jeslinek), Verbič, Sunny.

Tekma 22. kroga proti ekipi Luka Koper bo odigrana 11. marca ob 18:00. 

aV