Nogomet: celjska kluba za uvod v pomlad s točko


Po trimesečnem premoru so znova oživele slovenske nogometne zelenice. V uvodnem pomladanskem krogu Prve lige so člani NK Celje gostovali v Novi Gorici. Drugoligaš Šampion Celje je na Areni Petrol gostil Krško. Obe “celjski” tekmi sta se končali z rezultatom 1:1 in na obeh so Celjani izenačujoči gol dosegli iz najstrožje kazni.

Številne težave zunaj igrišča
Za NK Celje je vse prej kot mirna zima. Da je finačno stanje v klubu vse prej kot dobro, ni več nobena skrivnost. V zimskem prestopnem roku so klub zapustili številni igralci. Ivan Firer, Darijo Šmitran, Tomaž Avguštin, Damir Marijan, Nenad Đaković, Miroslav Radulović, Serge Akakpo, Zoran Pavlović in Denis Popovič so s trebuhom za kruhom odšli v druge nogometne sredine. Vrzeli po odhodu številnih nosilcev so v Celju zakrpali z Juretom Škafarjem (prišel iz Radomelj), Sašo Kovnjeničem (Bela Krajina) in Matejem Centrihom (Interblock), treningom članske ekipe pa se je pridružilo tudi nekaj igralcev mladinskega pogona.

Kadrovske spremembe so se zgodile tudi v upravi kluba. Branka Goropevška je po le nekaj mesecih na mestu predsednika zamenjala Alenka Obrul. Zaradi pomanjkanja finančnih sredstev je celjski klub kot edini prvoligaš celotne priprave pred pomladanskim delom sezone opravil doma. Trener Damjan Romih je pred dnevi za časnik Delo potožil, da v celotinih pripravah ni bilo mogoče niti enega treninga opraviti na naravni travnati podlagi.

Za uvod točka
Ravno v luči zgoraj opisanih dogodkov je točka proti ND HiT Gorica, ki je prezimila na drugem mestu, lep uspeh in dobra spodbuda za nadaljevanje sezone, kjer bo prvi cilj obstanek med prvoligaško druščino. Tekmo so sicer bolje začeli domači. V 7. minuti je žoga po podaji Zarifoviča v kazenski prostor preskočila branilca Ristovskega. To je izkoristil Sandi Arčon, ki je žogo z glavo odbil v gol in povedel Gorico v vodstvo z 1:0.

Celjani so izenačili v 41. minuti. Romana Bezjaka je Matija Širok na robu kazenskega prostora zaustavil s prekrškom, ko mu je nastavil telo in ga podrl, glavni sodnik pa je pokazal na enajstmetrovko. Uspešno jo je realiziral prav Bezjak in izenačil na 1:1. Do konca srečanja se mreži nista več zatresli. Prvo domačo prvenstveno tekmo v letu 2012 bo NK Celje odigral v soboto, ko v goste prihaja lendavska Nafta.

HiT Gorica : Celje 1:1 (1:1)
Arčon (7′); Bezjak (41′ – 11m)

Postava Celja: M. Kotnik, Krajcer, Krljanovič, Bezjak, Verbič (od 93. Romih), Ristovski, Gobec, Centrih, Vidmajer (od 52. Močič), Žurej (od 88. T. Kotnik), Medved. Trener: Damjan Romih.

Zapisnik
Rezultati in lestvica

Poročanje nkcelje.si: Pomembna točka na uvodni tekmi

Tudi Šampion s točko
Okrog 200 gledalcev, ki si je ogledalo tekmo med Šampionom Celje in Krškm v prvih 45. minutah ni videlo zadetka. Po dobri uri igre so se vodstva veselili gostje. Zadel je Klemen Slivšek. Izenačujoči zadetek je padel v 71. minuti. Jernej Leskovar je uspešno realiziral dosojeno enajstmetrovko in postavil končni izid 1:1.

Šampion na lestvici 2. SNL zaseda 6. mesto. Prihodnji vikend jih čaka gostovanje pri NK Kalcer Radomlje.

Šampion Celje : Krško 1:1 (0:0)
Leskovar (71′ – 11m); Slivšek (62′)

Postava Šampiona: Čretnik, Zamernik, Kompan, Golemić, Hren (od 72′ Ferme), Jovanović (od 88′ Ošep), Leskovar, Horvat, Djuranović (od 46′ Štus), Kožar, Džaferović. Trener: Jani Žilnik

Zapisnik
Rezultati in lestvica

FOTO: Roman Bezjak je iz bele točke Celjanom zagotovil točko v Novi Gorici (foto: Damir Mrkonjić, arhiv Celje.info)

M.K.