Nogomet: pomembna zmaga proti lendavski Nafti


Ljubitelji športa na celjskem imajo pred začetkom vikenda kar nekaj razlogov za zadovoljstvo. Po zmagi rokometašev na derbiju proti Gorenju so včeraj do pomembne zmage v boju za obstanek prišli še nogometaši CM Celja. V Areni Petrol so s 3:0 premagali Nafto.

Celjsko moštvo sta s klopi vodila Damjan Romih in Simon Rožman. Nekaj več kot tisoč gledalcev je v prvem polčasu videlo priložnosti z obeh strani a se mreža do 44. minute ni zatresla. Takrat je gostujoči branilec v kazenskem prostoru nepravilno zaustavil prodor Romana Bezjaka, sodnik pa je dosodil enajstmetrovko. Zanesljiv izvajalec je bil Zoran Pavlovič. V drugem polčasu so si domači pripravili še nekaj obetavnih priložnosti za povišanje vodstva. Sprememba rezultata je prišla v 74. minuti, ko je po Pavlovičevem predložku s prostega strela mrežo zatresel Gorazd Zajc. Tri minute kasneje je razigrani Pavlovič v svojo statistiko vpisal še drugo asistenco. Po njegovi podaji s kota je bil v kazenskem prostoru najspretnejši Marko Krajcer, ki je z golm potrdil lepo zmago grofov.

Kaj so po tekmi povedali Damjan Romih, Marko Krajcer, Zoran Pavlovič, Dominik Beršnjak in Klemen Medved, si lahko ogledate v video novici na spletni strani celjskega kluba. Vse zadetke s petkovih tekem Prve lige je v objektiv ujela kamera RTV Slovenija.

Celjane, ki so se na prvenstveni lestici osmouvrščenemu Triglavu približali na 2 točki zaostanka (Gorenjci bodo tekmo odigrali danes), v sredo čaka domača tekma s Koprom. Vsi obiskovalci včerajšnje tekme in vsa dekleta bodo imeli v sredo prost vstop na stadion.

CM Celje : Nafta 3:0 (1:0)
Pavlovič (44′ – 11m), Zajc (74′), Krajcer (77′)

Zapisnik
Rezultati in lestvica

CM Celje: Amel Mujčinović, Serge Akakpo, Marko Krajcer, Gorazd Zajc, Roman Bezjak (od 77. Rok Štraus), Saša Bakarič, Iztok Močivnik (od 62. Ivan Firer), Zoran Pavlovič, Sebastjan Gobec, Dominik Beršnjak (od 82. Denis Popovič), Klemen Medved. Trener: Damjan Romih.

Poročanje nkcelje.si: Sanjski začetek aprila za CM Celje

FOTO: Celjani so v mrežo Lendavčanov poslali tri žoge (vir: nkcelje.si)