Nogomet: Reprezentančni dres oblekli štirje Celjani, Simon Rožman podaljšal pogodbo za naslednji dve sezoni


Vir: NK Celje
Vir: NK Celje

Po srečanju, ki se je končalo brez zadetkov proti nogometašem Olimpije, rumeno-modri ta vikend, zaradi reprezentančnega premora niso odigrali tekme Prve Lige Telekom Slovenije. S 26. krogom državnega prvenstva tako nadaljujejo 4. aprila, ko se bodo v gosteh pomerili proti NK Gorica. Tekma bo ob 16:00 uri. 

Prosti vikend so celjski nogometaši izkoristili za prijateljsko tekmo proti moštvu WAC, ki v avstrijski ligi zaseda peto mesto. Avstrijski nogometaši so srečanje dobili z minimalno prednostjo. Končni rezultat: RZ PELLETS WAC – NK CELJE 1:0.

V vrstah Celjanov so kar štirje nogometaši, ki so te dni oblekli reprezentančni dres. Benjanim Verbič se je pridružil članski izbrani vrsti, ki je že odigrala kvalifikacijsko tekmo proti San Marinu in visoko zmagala (6:o), sedaj pa se reprezentantje mudijo v Katarju, kjer jih čaka prijateljsko srečanje, ki bo v ponedeljek, 30 marca.

Zboru mladinske reprezentance sta se pridružila Gregor Bajde in Tilen Klemenčič. Mladinska izbrana vrsta je prvo mednarodno prijateljsko tekmo odigrala 26.3 proti Ukrajini v Kopru, drugo srečanje pa jih čaka 30.3 proti Makedoniji v Celju na Areni Petrol.

Vpoklic v albansko reprezentanco U21 je prejel tudi Valon Ahmedi, ki pa je moral zaradi poškodbe, reprezentančne obveznosti žal odpovedati.

V minulih dneh so s celjskega tabora sporočili, da so podaljšali pogodbo s trenerjem Simonom Rožmanom. 31-letni strateg bo tako rumeno-modre vodil še naslednji dve sezoni.

Trener NK Celje - Simon Rožman.
Trener NK Celje – Simon Rožman.

aV