Nogometaši Celja z dobro popotnico pred derbijem z Olimpijo (video)


Celjski nogometaši so v pokalnem tekmovanju moči merili v Krškem, kjer so gostovali pri tamkajšnjem tretjeligašu. Celjani so uspešno opravili svoje delo in si priigrali dobro popotnico pred derbijem z Olimpijo.

Krško : Celje 1:4 (1:2)
Ribič (4′); Bajde (2′, 35′, 61′), Zec (90+4′)

Celje: Jurhar, Ajhmajer, Zec, Nemanič, Koderman, Kouter (od 58′ Zabukovnik), Dulca, Popović (od 58′ Svetlin), Bizjak (od 84′ Lamy), Bajde (od 58′ Edmilson), Prucev (od 75′ Mačak)

Celjani, ki so bili v vlogi izrazitega favorita, so potrebovali zgodnji zadetek za lažje nadaljevanje obračuna. Tako so že v 2. minuti prišli do vodstva, ko je predložek Lovra Bizjaka v zadetek pretvoril Gregor Bajde.

Sledil je ekspresen odgovor domače ekipe, ki je v 4. minuti uspela poravnati izid. Ob strelu Žige Ribiča je Metodu Jurharju nekoliko spodrsnilo, kar je pripomoglo k temu, da je moral celjski vratar po žogo v svojo mrežo.

Grofje so seveda v nadaljevanju obračuna oblegali Krčane, ki so se branili globoko na svoji polovici. Njihov obrambni zid je po udarcu z roba kazenskega prostora znova prebil Bajde in Celje ponovno popeljal do vodstva.

Takoj na začetku drugega polčasa je vratnico stresel celjski kapetan Denis Popović, nato pa je znova udaril 29-letni napadalec Celja, ki je dosegel hat-trick. V samem zaključku tekme je najstrožjo kazen zanesljivo izvedel David Zec in poskrbel za končnih 1:4.

Celjani so tako brez kakšnih večjih težav izločili Krško, v nedeljo pa jih v državnem prvenstvu čaka obračun z ljubljansko Olimpijo.

Vrhunci s tekme: