Nogometaši NK Celje pospremili prvošolce in jim delili kresničke, v soboto odprli fun park za najmlajše (foto)


Prvi dan novega šolskega leta je sicer bil deževen, a so obraze osnovnošolcev, še posebej tistih, ki so včeraj prvič prestopili prag osnovnih šol, razvedrili tudi celjski nogometaši. Igralci članskega moštva NK Celje so jih namreč pospremili na poti v šolo. Pričakali so jih kar pred sedmimi celjskimi osnovnimi šolami ter pred OŠ Ljubečna.

Prvošolci si bodo prvi šolski dan zapomnili tudi po tem, da so jih na poti do šole pospremili celjski nogometaši, ki so jim med drugim tudi podarili kresničke. Nogometaši so se zjutraj gibali v okolicah prve, druge, tretje in četrte Osnovne šole ter v okolici OŠ Lava, OŠ Hudinja, OŠ Frana Kranjca in OŠ Ljubečna. Člani rumeno-modrega moštva so na poseben in domiseln način izpeljali ponedeljkovo jutro, ki je bilo v znamenju živahnega vrveža, kot smo ga vsako leto na prvi šolski dan vajeni.

V šolskem letu 2013/2014 bo 9 celjskih osnovnih šol obiskovalo skupaj 3555 učencev (lani 3488). V prve razrede je letos vstopilo 458 prvošolcev (56 več kot lani).

V soboto, zadnji avgustovski dan, pa so pred tekmo NK Celje in Triglava v Areni Petrol Celja prvič predstavili novost, ki bo odslej prisotna na vseh domačih tekmah NK Celje – fun park za najmlajše. Pridobitev, kjer bodo otroci lahko risali, tekmovali v strelih na gol ter se družili z vrstniki, je vsekakor dobrodošla in na mestu, saj bo dodatno začinila vzdušje pred tekmami.

Nogometne tekme v Celju bodo odslej drugačne, saj bo večji poudarek na sproščenem družinskem druženju. Sobotni odzivi najmlajših ob odprtju fun parka je bil več kot odličen, najmlajši so odprtje parka sprejeli z odprtimi rokami. Nogometaši, skupaj z vodstvom NK Celje, so prepričani, da bo fun park še dodatno pripomogel k zanimivejšemu in kvalitetnejšemu izkoriščanju časa pred tekmami, predvsem pa bo nudil obilo športne zabave in druženja vrstnikov. Vabljeni torej v fun park pred vsako domačo tekmo.

V sodelovanju z organizatorjem bomo na Celje.info v kratkem omogočili nakup paketa vstopnic za domače tekme po polovični ceni! Zato – bodite pozorni in spremljajte Celje.info še naprej!

Vabljeni k ogledu spodnje galerije fotografij, posnetih na prvi šolski dan ter na odprtju fun parka.

[simpleviewer width=100% height=700 id=424]

t: Egon Horvat

foto: Damir Mrkonjić, Mi. K., A. O., Egon Horvat