Nogometaši s Portugalcem; štirje mladi v reprezentanci do 19 let


Erico Henrique Esteves de SousaCeljski nogometni prvoligaš se je okrepil s Portugalcem, ki sliši na ime Erico Henrique Esteves de Sousa, ki se v Celje seli iz angleškega Barnslyja. 20-letnik je pogodbo podpisal za tri leta.

Z Iberskega polotoka, kjer je začel z nogometom se je z družino v Anglijo preselil že pri 9 letih in prvih šest sezon igral v eni izmed akademij v Leedsu. Pri 15. letu starosti je njegov talent prepoznal angleški velikan Manchester City, pri katerem je Erico ostal eno sezono. V svojo mladinsko akademijo ga je nato povabil Barnsley, ki sicer velja za klub z najdaljšim stažem v drugi najmočnejši angleški ligi. Pri klubu iz osrčja britanskega otoka je mladi nogometaš prišel do članske selekcije, a bil v zadnje pol sezone nato posojen v nižjeligaša Hyde United F.C.. Pri slednjem je v tem času zbral 14 nastopov in dosegel en zadetek.

Še bolj kot zgornja vsebina veseli vest, da so bili v akcijo slovenske reprezentance do 19 let, ki bo prihodnji teden igrala pripravljalni tekmi z Makedonijo, vpoklicani štirje mladi Celjani. Za nastop na tekmah, ki bosta 11. in 13. avgusta ob 17. uri odigrani v Slovenski Bistrici, bodo kandidirali vratar Metod Jurhar, branilca Amadej Brecl in Marko Klemenčič, prav tako pa tudi vezist Jon Šporn. Mimogrede, celjski klub je s tem v reprezentanci najbolj številčno zastopan.

polovicka_celje_klik