Nogometaši se pripravljajo na pomladanski del tekmovanja; vrnil se je Hadžić


nk celje priprave zima 2016

S tem tednom so se po novoletnem premoru prvič zbrali igralci prve ekipe Nogometnega kluba Celje, ki po jesenskem delu tekmovanja v prvi nogometni ligi zaseda šesto mesto.

Klub so zapustili tuji nogometaši Ivan HosmanRamon SoriaMihovil Jeronim Klapan in Abd Al Rahman Osman Ali, z 31. decembrom pa je pogodba o posoji potekla napadalcu Enisu Đurkoviću, ki se vrača v vrste ljubljanske Olimpije.

Kot doslej edinega novinca so pred kratkim predstavili 27-letnega vezista Maria Brlečića, s katerim so sklenili pogodbo, ki velja do konca aktualne sezone. Na uvodnem treningu se je sicer zbralo 26 nogometašev, med njimi je svojo nogometno znanje dokazovala tudi četverica nogometašev, ki se nahaja na preizkušnji.

Do 27. februarja, ko se začne spomladanski del sezone, bodo rumeno-modri sicer predvidoma opravili kar 63 trenažnih aktivnosti in odigrali 11 pripravljalnih srečanj. Prvo bo na sporedu že to soboto, 16. januarja, ko se bodo v Gradcu pomerili z avstrijskim tretjeligašem Kalsdorfom.

Najnovejša okrepitev NKC je stari znanec mesta ob Savinji, Damir Hadžić. Svojo nogometno pot je začel v Izoli, v sezoni 2003/04 pa je postal član Kopra. Pri slednjem je odigral eno sezono, nato pa se je preselil v Celje, kjer je nastopal do poletja 2008, ko je odšel k Primorju. Po enoletnem bivanju v Ajdovščini se je vrnil na Bonifiko, dres koprskega moštva pa je nato do danes neprekinjeno nosil kar šest let in pol. V času svoje članske kariere je v najmočnejši slovenski nogometni konkurenci zbral kar 274 ligaških nastopov, ob tem pa dosegel 11 zadetkov

polovicka_celje_klik