Nogometaši v pripravah na pomlad, trije podaljšali, dva odšla, eden v reprezentanco


Nogometaši Celja so prejšnji teden začeli s pripravami na pomladanski del sezone. Po jesenskem delu tekmovanja v 1. slovenski ligi zasedajo 5. mesto izmed 10 ekip.

V vodstvu kluba premor izkoriščajo tudi za urejanje kadrovskih zadev. Tako so z nekaterimi nogometaši podaljšali sodelovanje. Nino Pungaršek je sedaj pogodbeno vezan s klubom do konca leta 2020, enako pa velja za Lovra Cveka. Še leto dlje pogodba veže Janeza Piška.

Na drugi strani je klub prekinil pogodbi z Britancem ruskih korenin Morisom Nusuevim in Tilnom Pečnikom, ki je v 29 nastopih za Celje dosegel en gol.

V skorajšnji reprezentančni akciji selekcije do 25 let, ki se bo v Španiji pomerila s Kitajsko, bo sodeloval tudi Rudi Požeg Vancaš, ki je doslej vpisal en nastop za slovensko člansko vrsto.

V soboto, 19. januarja, bo na vrsti prva pripravljalna tekma, in sicer s celjskim tretjeligašem Šampionom. Pred odhodom v Turčijo bodo Celjani 26. januarja preizkusili moči z Beltinci. Državno prvenstvo se bo sicer predvidoma nadaljevalo 23. februarja.