Nov poraz za rokometaše Celja Pivovarne Laško v Mariboru


Igralci Celja Pivovarne Laško so doživeli nov poraz, in sicer 11. V letošnji sezoni.  V šestem krogu končnice za prvaka v prvi slovenski ligi so gostovali pri Mariboru Braniku in klonili s 26:32. Pri gostiteljih je bil najboljši strelec Dragan Gajič z desetimi zadetki, pri gostih pa jih je Žiga Mlakar dosegel osem.

Prvi polčas so bolje odigrali Mariborčani. Do 20. minute sta ekipi prikazali izenačeno igro, nazadnje pa je bil izid izenačen v 17. minuti, ko je za 10:10 zadel Momir Rnić. Sledile so minute domačega moštva: Gajič je najprej v 21. minuti povišal na 13:10, v 26. minuti pa na 16:11, kar je bila najvišja prednost v prvih tridesetih minutah.

Celjanom, ki so v zadnjih 13 minutah prvega dela zadeli le trikrat, je do odhoda na odmor zaostanek uspelo znižati na štiri gole (13:17). Mariborski rokometaši so tudi v nadaljevanju krenili silovito, v 35. minuti pa je Gajič povišal na 20:13. Celjanom ni pomagala niti minuta odmora, ki jo je že v 43. minuti zahteval Miro Požun.

Oslabljenim gostom je uspelo razliko le znižati na štiri gole. Toda varovanci domačega trenerja Marka Šibile niso ponovili napake s sobotne tekme, ko so zapravili prednost šestih zadetkov. Ko je kapetan Rok Ivančič v 56. minuti zadel za 30:23, je bil zmagovalec dokončno odločen.

Maribor – Dvorana Tabor, gledalcev 350, sodnika: B. in I. Pirc (oba Krško).

Maribor Branik: Lešnik, Čudič, Grm, Vrečar, Oštir 1, Gregorc, S. Razgor 3, Pučnik 1, Nikolič 1, Fister, Ivančič 4, Kleč 4, Gajič 10 (3), Mačkovšek 5, Tominec 3.

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Alilović, Potočnik 2, Prieto, Poteko, Mlakar 8 (1), Marguč 5 (3), D. Razgor 7, Toskić, Ranevski 1, Poklar, Metličić, Rnić 3, Žvižej.

Sedemmetrovke: Maribor Branik 3 (3), Celje Pivovarna Laško 5 (4).

Izključitve: Maribor Branik 10 minut, Celje Pivovarna Laško 8 minut.

Več si lahko preberete na spletni strani Rokometne zveze Slovenije.

Foto: Rokometni klub Celje