Nova mladenka v Celju


Andrea MaricŽenski košarkarski klub Celje se je okrepil s hrvaško mladinsko reprezentantko Andreo Marič. 18-letna igralka, ki v višino meri 195 cm, je s celjskim klubom je podpisala petletno pogodbo. Doslej je igrala za matični klub Posušje, Novi Zagreb in zadnjo sezono in pol za Trešnjevko 2009, s katero je v okviru Mednarodne ženske regionalne košarkarske lige že gostovala v Celju.

V lanski sezoni je v MŽRKL v povprečju dosegala 9,5 točk in 6,8 skokov na srečanje, v hrvaškem državnem prvenstvu pa je bilo njeno povprečje 10,1 točke ter 5,3 skoka na tekmo. Marićeva je bila leta 2013 v dresu Novega Zagreba na neuradnem klubskem kadetskem Evropskem prvenstvu na Madžarskem prva skakalka prvenstva. Lani je s hrvaško mladinsko reprezentanco igrala na mladinskem Evropskem prvenstvu A divizije na Portugalskem, nastop na letošnjem mladinskem Evropskem prvenstvu v Celju pa je morala zaradi bolezni odpovedati.

Damir Grgić, trener ŽKK Athlete Celje: “Po odhodu Eve Lisec v evroligo smo iskali mlado perspektivno igralko, ki bi lahko ob dobrem delu čez nekaj let šla po njeni poti. Vesel sem, da se je Andrea odločila za prihod v naš klub. Prepričan sem, da gre za eno najbolj obetavnih visokih košarkaric v tem delu Evrope pred katero je svetla klubska in reprezentančna prihodnost.”

polovicka_celje_klik