Novi trener državnih prvakov je nekdanji reprezentant Češke


Nogmetaše Celja je po odhodu Dušana Kosića prevzel nekdanji češki reprezentant Jiří Jarošík

Novi trener članskega moštva NK Celje je Jiří Jarošík. Nekdanji reprezentant Češke ima za seboj bogato nogometno kariero, v kateri je nosil dres praške Sparte, Slovan Libereca, CSKA Moskve, Chelsea, Birminghama, Celtica, KS Samare, Real Zaragoze in Alavesa, kjer je leta 2015 končal svojo igralsko pot. S Sparto je štirikrat osvojil naslov državnega prvaka, dvakrat mu je to uspelo s Celticom, po enkrat pa tudi s CSKAjem in Chelseajem.

Trenersko kariero je začel januarja 2017 kot pomočnik pri B ekipi praške Sparte, v isti vlogi pa jo nadaljeval pri Slovan Liberecu in Ružomberoku. Na samostojno pot je prvič stopil julija letos v svojem rojstnem kraju, kjer je prevzel mesto glavnega trenerja češkega drugoligaša Ústí nad Labem. V knežje mesto se 43-letni Čeh seli prav iz vrst trenutno tretjeuvrščenega moštva češkega drugega kakovostnega razreda.

V svojih igralskih dneh je vadil pod vodstvom mnogih priznanih nogometnih strokovnjakov, tudi Joséja Mourinha, Valerya Gazzaeva in Stevea Brucea, svoje bogate izkušnje in nogometno znanje pa bo Jiří zdaj prenašal na moštvo državnih prvakov. V Slovenijo bo prispel 5. januarja. Prvi zbor članskega moštva v novem koledarskem letu bo v četrtek, 7. januarja, ko se bo tudi spoznal z ekipo. Vse svoje misli je že zdaj usmeril v nov izziv, ki je pred njim in se na domačih tleh že pripravlja za svojo novo službo. Dokončna sestava strokovnega štaba članskega moštva bo znana v prihodnjih dneh.

Ester Sokler je novi nogometaš Celja

Ester Sokler je novi nogometaš NK Celje. 21-letni napadalec iz Brestanice je nogometno kariero začel v Krškem, v knežje mesto pa je prestopil iz NK Brežice 1919. V letošnji sezoni drugoligaškega tekmovanja je odigral 11 tekem, v katerih je dosegel 6 zadetkov in prispeval 3 asistence. V 1/8 finala Pokala Pivovarne Union je dosegel tri zadetke, trikrat je zatresel mrežo ljubljanske Olimpije. Mladi reprezentant Slovenije si je na stadionu Z’dežele izbral št. 7, zvestobo državnemu prvaku pa je obljubil do konca junija 2023.

vir: NK Celje