Obe celjski ekipi uspešni v pokalu


V tekmah prvega kroga pokala Nogometne zveze Slovenije sta tokrat nastopili kar dve celjski ekipi. Poleg prvoligaškega moštva NK Celje je zaradi uspešnega nastopanja v pokalnem tekmovanju Medobčinske zveze Celje, bili so zmagovalci, tokrat nastopil tudi tretjeligaš Šampion.

Fantje z Olimpa so včeraj gostili tretjeligaša iz Tolmina, po rednem delu srečanja pa nobena od ekip ni dosegla zadetka. Pri streljanju enajstmetrovk so bili domačini bolj zbrani in se veselili napredovanja v drugi krog. 

Šampion : Tolmin 5:3 (0:0)

Strelci za Šampion: Jetmir Torra, Rok Pirtovšek, Jure Gojzdnik 3 : 1, Mak Karabegovič 4 : 2, Miha Korošec 5 : 3 

Nogometaši Celja so gostovali v Lendavi pri povratniku v drugo ligo, ki je sezono začel z zmago in porazom. Štajerska vrsta je povedla v 16. minuti po uspešnem strelu Luke Šušnjare iz neposredne bližine, za dober predložek pa je bil zaslužen Rudi Požeg Vancaš. V 44. je Luka Žinko iz več kot 30. metrov poslal na videz nenevarno lob podajo proti kazenskemu prostoru, kjer jo je z glavo proti domačim vratom usmeril Požeg Vancaš, po slabi reakciji vratarja pa so Celjani še pred glavnim odmorom povedli z 0:2.

V 56. minuti so gostje ostali z igralcem manj, Nafta pa si je prizadevala zatresti celjsko mrežo. To jim je uspelo v 84. minuti, pa tudi v 90., a je bil gol zaradi prepovedanega položaja razveljavljen.

Nafta : Celje 1:2 (0:2)

Ostale tekme

Hotiza 1 : 2 Krka
Lušt Beltinci 0 : 3 Aluminij
Ilirija 1911 0 : 3 Krško
Cherrybox 24 Tabor Sežana 3 : 1 Rudar Velenje
TAB Akumulator 1 : 4 Jadran Dekani
Drava Ptuj 2 : 1 Brda
Videm 1 : 6 Kalcer Radomlje
Mura 5 : 2 Zarica Kranj
Koper 3 : 0 Korotan Prevalje
Triglav Kranj – prost

vucko-polovicka