OI v Riu: predmeti, ki prinašajo srečo olimpijkama s Celjskega


olimpijada2Prihajajočo noč se bodo uradno začele Olimpijske igre v Riu de Janeiru. Na njih bo nastopilo kar nekaj športnikov s Celjskega.

Že res, da je uspeh odvisen predvsem od trdega dela, a potreben je tudi kanček sreče.

Zato smo mi pri dveh olimpijkah preverili, ali bosta s seboj na tako pomembno tekmovanje vzeli kaj, kar jima bo prineslo srečo…

Maja Mihalinec: na tekmo z najljubšimi nogavicami

foto2Med devetimi slovenskimi atleti v Riu bo Maja Mihalinec, šprinterka iz Mozirja (100 in 200 m), sicer članica AD Velenje. Po gimnaziji  nadaljuje študij odnosov z javnostmi in španščino v Ameriki.

Ko smo jo povprašali o »srečnem« predmetu, nam je odgovorila:

»Trenutno nimam nobenega predmeta, ki bi ga nesla za srečo na tekmo, saj sem ugotovila, da me je »vraževerje« v mlajših letih znalo pred tekmo kdaj predvsem zmesti, ne pa mi pomagati. Seveda imam še vedno kakšne nogavice, ki jih najraje nosim na tekmi, ampak to bolj izvira iz dejstva, da so udobnejše.«

foto1Maruša Černjul: v Rio z novim prstanom

V Riu bomo spremljali tudi 24-letno Marušo Černjul, ki je kot članica AD Kladivar olimpijsko normo izpolnila prvi dan atletskega državnega prvenstva v Celju. Z 1,93 m je zmagala v skoku v višino, s tem pa je le še 5 centimetrov od slovenskega rekorda Britte Bilač.

»Za srečo sta mi starša kupila prstan takoj za tem, ko sem izpolnila normo za OI. Od tistega dne ga ves čas nosim in mislim, da mi je srečo prinesel tudi na evropskem prvenstvu. Zagotovo ga tudi v Riu ne bom snela s prsta,« je zaupala za Celje.info.

Obema olimpijkama želimo tudi iz našega uredništva izjemna nastopa, za katera sta trdo garali.

Pester nabor celjskih olimpijcev v Riu

Največ možnosti za slovensko olimpijsko odličje sicer letos pripisujejo judoistki Tini Terstenjak, ki ji bodo družbo delali tudi kolegi iz iz JK Z’dežele Sankaku Celje Ana Velenšek, Rok Derakšič, Adrian Gomboc in Mihaela Žganka.

V gorskem kolesarstvu bo nastopila članica gorsko kolesarske ekipe Tanja Žakelj, v atletiki pa bomo spremljali nastope Roberta Rennerja (skok s palico), Martine Ratej (kopje) Maruše Černjul (skok v višino) in Luke Janežiča (šprint).

V rokometno reprezentanco, ki bo prav tako nastopila na Olimpijadi, so se uvrstili naslednji igralci s celjskega: Blaž Blagotinšek, Urban Lesjak in Vid Poteko iz RK Celje Pivovarna Laško in Matevž Skok (Lubbecke – NEM), Simon Razgor (Meškov Brest – BEL) ter Gašper Marguč (Veszprem – MAD).

Š. Kumer

opera-sentjur-polsi-klik