Oslabljeni Celjani niso mogli parirati favoriziranemu Szegedu


Rokometaši Celja Pivovarne Laško so pod vodstvom novega trenerja doživeli prvi poraz. Na Madžarskem je bil od njih za devet golov boljši favorizirani Pick Szeged. Končni rezultat je bil 33:24.

Celjani so igrali brez poškodovanih Josipa Šaraca in Domna Makuca, Ocvirk pa še ni mogel računati niti na novo okrepitev, Francoza William Accambray.

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so po odmevni zmagi nad Flensburgom v ligi prvakov in zanesljivi zmagi na derbiju domačega prvenstva proti Gorenju iz Velenja prvič izgubili pod vodstvom novega trenerja Tomaža Ocvirka. V 4. krogu je bil od pivovarjev prepričljivo boljši madžarski Pick Szeged. Celjani so igrali brez poškodovanih Josipa Šaraca in Domna Makuca, Ocvirk pa še ni mogel računati niti na novo okrepitev, Francoza William Accambray.

Celjani so sicer tekmo začeli vzpodbudno in dosegli prvi gol na tekmi, nakar so madžari hitro prevzeli vajeti igre v svoje roke in še pred sredino polčasa povedli za 5 golov (7:2). Celjani v prvem polčasu nikakor niso mogli skozi obrambni zid Madžarov na čelu z Matejem Gabrom. Iz protinapadov so tako rešetali celjsko mrežo, Celjane pa je v obup spravljal tudi razpoloženi vratar gostiteljev. Potek tekme niso spreobrnile niti Ocvirkove minute odmora. Pick Szeged je tako na odmor odšel z desetimi goli prednosti (18:8).

V drugem polčasu so madžari razumljivo nekoliko popustili, prav tako pa domači trener na parket ni poslal vseh najboljših. Celjani so to izkoristili in vztrajno nižali prednost. Ko je pred zadnjimi 15. minutami tekme Celje izdid znižalo na samo štiri gole zaostanka je odreagiral domači trener in na igrišče ponovno poslal svojo najmočnejšo postavo. Madžari so ponovno hitro prišli na šest golov prednosti, v zadnjih desetih minutah pa so prednost le še povečali. Končni rezultat je bil 33:24.

Celjane naslednja preizkušnja v Velux EHF Ligi prvakov čaka v nedeljo, ko bodo gostovali v Nantesu (19h), pri finalistih pretekle sezone tega tekmovanja. Še prej se bodo v sredo odpravili na gostovanje v Trebnje, kjer bodo odigrali tekmo 6. kroga Lige NLB! Prva naslednja domača preizkušnja čaka celjske igralce šele v začetku novembra, ko bo v  nedeljo, 4. novembra ob 17h, v Zlatorogu gostovalo Zaporožje. Za to tekmo je na voljo tudi posebni paket članstva Start, ki poleg pridobitve članstva in vseh s tem povezanih ugodnosti, vključuje še vstopnico za ogled tekme ter majico s podpisom Williama Accambraya, ki bo na tej tekmi prvič nastopil za Celje v ligi prvakov.

MOL-Pick Szeged : RK Celje Pivovarna Laško   33:24 (18:8)

Športna dvorana Szeged, 3000 gledalcev, sodnika: Covalciuk I., Covalciuk A. (oba MDA)

MOL-Pick Szeged: Šego 9/1 obramb, Alilović 6 obramb; Maqueda 5, Kallman 4, Bodo 1, Sigurmannsson 3/3, Canellas 4, Heningman, Balogh 3, Blažević, Gaber, Šoštarič 4, Banhidi 5, Kasparek 2, Bombač, Zhitnikov 2; trener: Juan Carlos Pastor

Izključitve: 12 min; 7-metrovke: 3/3

RK Celje Pivovarna LaškoPantjar 8 obramb, Ferlin 2 obrambi; Vujović 2, Jurečič 2, Malus 5, Razgor 3/2, Ovniček 5/1, Marguč, Grošelj, Nenadić, Kodrin 2, Horžen, Anić 3, Bećiri 2; trener Tomaž Ocvirk

Izključitve: 8 min; 7-metrovke: 3/4

Vrstni red: Pick Szeged 8, Paris SG 6, Flensburg in Skjern po 4, Nantes, Zagreb in Celje P. L. po 2, Motor 0.

vir foto: www.rk-celje.si

clanstvo-polsi-rkcpl-vse-opcije