Otvoritev nove sezone državnega prvenstva z derbijem Žalec – Celje


rokometPo začetku državnega prvenstva v rokometu za moške, to soboto novo sezono pričenjajo tudi dekleta. Že v prvem krogu bomo lahko spremljali kar dva velika derbija, prvi med ekipo aktualnih državnih prvakinj iz Ljubljane in ekipo Zagorja ter drugega med ekipo Zelenih dolin in Celjskih mesnin.

Žalčanke pred začetkom nove sezone…

Članice rokometnega kluba Zelene doline Žalec tudi to sezono nadaljujejo pod vodstvom trenerja Jerneja Rantaha, kot svetovalec trenerja pa se jim je priključil Aleš Filipčič, ki je v preteklosti že delal v Žalskem klubu. Prav tako se v Žalec vrača krožna napadalka Katja Čerenjak ter po enoletnem premoru srednja zunanja Eva Tratnik in vratarka Karmen Križan. Žalski dres bo letos oblekla tudi Asja Frangžer (prišla je iz Rač). Športno kariero je zaključila Tana Sutaj, Amra Pandžič je prestopila v Krim, Patricija Feldin v Velenje, Sabina Majcen pa bo odsotna zaradi porodniške obveznosti.

Ekipa RK Zelene doline Žalec 2015/2016 (Vir: FB)
Ekipa RK Zelene doline Žalec 2015/2016 (Vir: FB)

Celjanke pred začetkom nove sezone…

V taboru Celjank sicer ni informacij o novih prestopih. Ogrodje ekipe ostajajo mlade domače igralke, ki so se že večkrat dokazale kot perspektiven in borben kader.

Ekipa ŽRK Celje Celjske mesnine 2015/2016 (Vir: FB)
Ekipa ŽRK Celje Celjske mesnine 2015/2016 (Vir: FB)

aV