Pivovarji, članice Celjskih mesnin in Žalčanke zaključili s prvenstvom v letu 2015


Vir: RK CPL, uradni FB profil
Vir: RK CPL, uradni FB profil

Rokometašice in rokometaši so se v minulem vikendu poslovili od prvenstvenih tekem v letošnjem letu. Z domačim delom tekmovanja tako pivovarji, članice Celjskih mesnin in Žalčanke nadaljujejo v letu 2016. V naslednjih dneh pa sledi tudi posamezen pregled jesenskega dela prvenstva in trenutno stanje ekip, ki zastopajo našo regijo. 

Pivovarji so minuli vikend v gosteh v Ormožu odigrali zadnjo prvenstveno tekmo letošnjega leta. Leto so zaključili z zanesljivo zmago. Domače prvenstvo se bo tako nadaljevalo v letu 2016, sledi pa reprezentančni premor.

Rezultat:

RK Jeruzalem Omrož-RK Celje Pivovarna Laško 28-36 (13-15)

Strelci:

Lesjak 5 obr., Gajić 4. obr.; Blagotinšek 3, Ivić 3, Babarskas 3, Janc 11, Marguč, Poteko, Zarabec 3, Dujmovič 1, Kodrin, Fižuleto, Patrianova 1, Dobelšek 1, Mlakar 7, Žvižej 3. Trener: Branko Tamše

**

Vir: ŽRK Celje Celjske mesnine, Hrovat
Vir: ŽRK Celje Celjske mesnine, Hrovat

Že med tednom pa so tekmo zaostalega 8. kroga odigrale tudi članice Celjskih mesnin, in sicer proti aktualnim državnim prvakinjam – RK Krim Mercator. Celjanke so se dobro upirale favoriziranim gostjam, vendar so bile nasprotnice na koncu boljše z osmimi zadetki prednosti.

Rezultat:

ŽRK Celje Celjske mesnine – RK Krim Mercator 29:37

Strelke za Celje:
Sanja Belac, Maša Dernovšek, Alja Vrček 2, Sanja Vrček 2, Katarina Regner 8, Pia Hren 6, Jelena Perič, Dijana Močič 6 obramb, Jasmina Pišek 4, Katja Zupančič, Alja Jankovič 2, Nikita Privšek 5, Eleonora Kodele, Lea Tržan in Klara Hrovatič 14 obramb.

Pri Krimovkah so največkrat zadele Bajramovska (8), Barič (8) in Koren (8). Miša Marinček je v vratih zbrala 16 obramb.

**

Od konca letošnjih prvenstvenih tekem in jesenskega dela prvenstva so se poslovile tudi članice RK Zelene Doline Žalec, ki bodo tako kot rokometašice Celjskih mesnin s tekmami nadaljevale v letu 2016.

Vir: RK ZD Žalec, Lucija Kolar
Vir: RK ZD Žalec, Lucija Kolar

aV