Pivovarji predstavili prvo okrepitev za naslednjo sezono: Prihaja 23-letni Madžar


Celjani so predstavili prvo okrepitev za naslednjo sezono. To bo 23-letni igralec madžarskega Ferencvaroša Alex Bognar.

Gre za raznovrstnega igralca, ki igra na položaju levega zunanjega ter srednjega zunanjega. Z njegovim prispevkom v obrambi, kjer igra na položaju tretjega igralca, bodo skušali zapolniti vrzel, ki je nastala po odhodu Anteja Ivankovića v Nemčijo. V madžarskem klubu, ki trenutno z dvema tekmama manj od nasprotnikov zaseda peto mesto v madžarski ligi, si je nabral že kar nekaj izkušenj tudi z evropskih tekmovanj.

V osmini finala letošnjega Evropskega pokala so Madžari izločili turški Bešiktaš, kjer igra Celjan Tobias Cvetko, Bognar pa je bil na obeh tekmah prvi strelec ekipe.

23-letnik, ki je s Celjem podpisal za tri leta, je po sklenitvi sodelovanja dejal: “Občutki so odlični. Veselim se naslednjih treh let in mislim, da bodo zelo uspešna. Občutek imam, kot da že poznam to dvorano, saj je enaka kot v Veszpremu. Veselim se igranja tukaj in upam, da bom še napredoval kot igralec. Če bi moral izpostaviti dobre strani moje igre, je to zagotovo hiter izmet, močan strel pa seveda to, da sem vsestranski igralec, ki igra tako v napadu kot v obrambi. Menim, da je Celja stopnička višje v moji karieri, ki mi bo prinesla tudi možnost igranja v državni reprezentanci.”

Gre za zelo nadarjenega mladega rokometaša, ki ima kljub triindvajsetim letom že kar nekaj izkušenj. Svoj talent je v zadnjih sezonah dokazoval pri ekipi Ferencvarosa in je igralec, ki sem ga že kar nekaj časa spremljal. Zagotovo bo velika  okrepitev za to ekipo. Prinaša raznovrstnost in igranje v obeh smereh igre. V napadu igra na položaju levega ter srednjega zunanjega, dobro pa se znajde tudi v obrambi,” je o novi okrepitvi spregovoril Alem Toskić, trener celjske zasedbe.

Direktor RKCPL Miroslav Benicky in Alex Bognar (Foto: RK Celje Pivovarna Laško)

Direktor kluba, Miroslav Benicky, pa je ob podpisu pogodbe z Madžarom povedal: “Alex Bognar prihaja v Celje kot vsestranski zunanji igralec. Igra na poziciji levega in srednjega zunanjega. V svojem trenutnem klub Ferencvarosu igra tudi v obrambi na položaju 3, kar je za nas tudi pomemben položaj za zapolnit. Alex je že v lanski sezoni opozoril nase, ko je v Evropski ligi dosegel skoraj 50 zadetkov. V zadnjih sezonah je bil pomemben del madžarske ekipe. Celje bo njegova prva tuja ekipa in prihaja v najboljših rokometnih letih. Za svoja leta ima že veliko izkušenj igranja v Evropski ligi in močnem madžarskem prvenstvu. Verjamem, da bo pri nas še dodatno razvil svoj velik potencial.