Pivovarji v odlični atmosferi domačih in gostujočih navijačev izgubili proti Veszpremu


Utrinek s srečanja. (Vir: aV, Celje.info)
Utrinek s srečanja. (Vir: aV, Celje.info)

V nedeljskem obračunu Lige prvakov v kateri nastopajo pivovarji tudi v letošnji sezoni, so v domači dvorani Zlatorog gostili favorizirano ekipo Veszprema, kjer igra množica rokometašev, ki so v preteklih letih nastopali tudi v dresu rokometnega kluba Pivovarna Laško. Celjani so kljub borbenim zadnjim minutam srečanja izgubili in Madžari so domov odnesli obe točki.

Rezultat:

RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO – MZM VESZPREM 27:30 (11:17)

Strelci:

Celje: Lesjak 3 obrambe, Gajič 6/1 obramb; Blagotinšek 1, Ivić 3/1, Janc 3, Marguč 1/1, Poteko 2, Potočnik, Zarabec 4, Dujmovič, Kodrin 1, Fižuleto, Patrianova 1, Dobelšek 1, Mlakar 4, Žvižej 6; trener: Branko Tamše

Veszprem: Mikler 12 obramb, Alilović; Gulyas 1, Ivancsik 1, Scuch, Ilić 7/1, Palmarsson, Szeitl, Nagy 4, Ugalde 2, Marguč 3/1, Rodriguez 1, Terzić, Sulić 8, Lekai 2, Sliškovič 1; trener: Xavier Sabaté

Favorizirani Madžari so v Celje pripotovali online casino z množico navijačev. Del Zlatoroga je bil popolnoma obarvan v rdečo in v dvorani je po zaslugi gostujočih in domačih navijačev vladalo odlično vzdušje. Tekma je imela poseben priokus še zaradi vseh “povratnikov”, ki so v preteklosti že nastopali za slovenske klub in tudi za ekipo pivovarjev : Marguč, Sulič, Terzić, Lekai, Sliškovič, Ilič, Alilovič. 

Domačini so slabše odprli tekmo in madžarski velikani so si hitro priigrali občutnejšo prednost. Celjani so nato celotno srečanje lovili zaostanek in se želeli približati gostom, kar jim je proti koncu srečanja tudi uspelo (približali so se na tri zadetke), vendar so gostje iz Madžarske vseeno na krilih številnih navijačev, ki so prišli z njimi na gostovanje v Slovenijo, srečanje suvereno pripeljali do konca sebi v prid in tako domov odnesli dve novi točki.

aV