Plavanje: na DP v LJ močna celjska zasedba


Odprtega združenega prvenstva Slovenije v Ljubljani,ki se je odvijalo med 23. in 26. januarjem, se je udeležilo 383 plavalcev in plavalk. Zastopana ta bila oba celjska plavalna kolektiva.

Neptunovci so dosegali rezultate v slogu zadnjih let.

1. dan

Absolutno zlato je na 50 m hrbtno osvojila Anemari Košak, z odličnim osebnim rekordom je bron na 400 m prosto med mladinkami osvojila Lena Bornšek, na 100 m prsno sta v kadetski kategoriji osvojila drugo mesto Izabela Pakiž Rumpf in Gašper Pevec, Maks Jereb je osvojil odlično tretje mesto v disciplini 50 m hrbtno, štafeta 4 x 50 m mešano mix v postavi Maks Jereb, Jan Vodenik, Iza Vodenik in Hana Podbregar je osvojila srebro, štafeta 4 x 100 m prosto absolutno v postavi Anemari Košak, Aja Emma Wesenschegg, Hana Podbregar in Iza Vodenik pa je osvojila bron.

2. dan

Plavalke Neptuna so v absolutni konkurenci v napeti končnici obranile naslov državnih prvakinj na 4 x 50 m prosto v postavi Iza Vodenik, Aja Emma Wesenschegg, Zala Bornšek in Anemari Košak. V mladinski kategoriji je Lena Bornšek osvojila srebro na 800 m prosto, Iza Vodenik si je v mladinski kategoriji priplavala srebro na 100m prosto, v mladinski kategoriji na 4 x 50 m prosto v postavi Iza Vodenik, Maja Špegelj, Lena Bornšek in Hana Podbregar je štafeta osvojila srebro.

3. dan

Tretji dan DP se je za plavalce modrih zaključil ponovno precej uspešno, plavalci so osvojili še 5 medalj. Iza Vodenik si je v absolutni kategoriji na disciplini 50m delfin priplavala srebro, v mladinski kategoriji, prav tako tako na 50 m delfin, pa zlato medaljo. Mitja Horvat je v absolutni kategoriji v disciplini 50 m delfin osvojil bron, Anemari Košak pa na disciplini 100m hrbtno srebrno medaljo. Mladinska štafeta si je v postavi Aja Emma Wesenschegg, Lena Bornšek, Saška Podpečan in Hana Podbregar na 4x200m kravl priplavala srebrno medaljo.

4. dan

Zadnji dan državnega prvenstva v Ljubljani so plavalci Neptuna izstisnili še zadnje moči in si priplavali 6 medalj. Mladinska mix “kravl” štafeta si je priborila naslov državnih prvakov. Plavali so Maks Jereb, Jan Vodenik, Hana Podbregar in Iza Vodenik. Srebrna je bila absolutna štafeta v postavi Mitja Horvat, Maks Jereb, Iza Vodenik in Anemari Košak. Zlata na 50 m prosto je bila med mladinkami Iza Vodenik, v isti disciplini med mladinci pa je bil bronast Maks Jereb.Zmago med kadeti v disciplini 200m prsno je osvojil Gašper Pevec. V najdaljši disciplini 1500m kravl je drugo mesto med mladinkami osvojila Lena Bornšek.

§

plavanje_posejdon_2020_januarDruštvo vodnih športov Posejdon Celje je nastopilo s štirimi udeleženci.

Liam Einar Matko Marcius je dosegal odlične rezultate in tudi osebne rekorde v vseh svojih nastopih ter se 3-krat uvrstil v kadetsko finale. Najboljši rezultat je dosegel na 50 m prosto – 25,41 s in s tem 7. mesto v kategoriji kadetov, na 100 m prosto je bil 8. in na 50 m delfin 9.

Alen Luskar je v 6 nastopih odplaval 6 osebnih rekordov. Točkovno najboljši rezultat 539 dosegel na 800 m prosto. Med mladinci je s tem rezultatom zasedel 8. mesto. V disciplini 1.500 m prosto je bil absolutno 14., med mladinci šesti!

Žan Golež se je tokrat, po krajši bolezni, odločil samo za sprinterske discipline in se 3-krat približal osebnim rekordom. Najboljši je bil v disciplini 50 m hrbtno – 21. mesto v mladinski konkurenci.

Edina predstavnica plavalk je bila Lana Golčman ,ki je dosegla najboljšo uvrstitev na 50 m prsno – med mladinkami je bila 10. Osebna rekorda je odplavala na 50 in 100 m prosto.